Τραγικό ‘αστείο’ πολιτικού για θύμα ομαδικού βιασμού: ‘Κρίμα που δεν ήμουν ο πρώτος’

default image

Πώς δικαιολογήθηκε ο πολιτικός από τις Φιλιππίνες, που είναι μάλιστα φαβορί για την προεδρία της χώρας

Σάλο στις Φιλιππίνες και κατακραυγή έχουν προκαλέσει δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία στην ασιατική χώρα, Ροντρίγο Ντουτέρτε, ο οποίος είχε την “φαεινή” ιδέα να αστειευτεί με τον βιασμό μιας γυναίκας.

Το θέμα έγινε γνωστό το Σάββατο, όταν στο  διαδίκτυο ανέβηκε ένα βίντεο από προ ημερών προεκλογική ομιλία του Ντουτέρτε. Σ’ αυτό σχολίαζε, μεταξύ άλλων, τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία, το καλοκαίρι του 1989, μίας ιεραποστόλου από την Αυστραλία στην πόλη Νταβάο, στην οποία είναι δήμαρχος.

“Ήμουν θυμωμένος για τον βιασμό της, αυτό ήταν το ένα. Αλλά ήταν τόσο όμορφη…Νομίζω ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος. Τι κρίμα”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντουτέρτε.

Τα εξοργιστικά όμως στην υπόθεση του Φιλιππινέζου πολιτικού δεν σταματούν εκεί, αφού όταν την Κυριακή ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα, αυτός αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, επισημαίνοντας ότι τα είπε εν τη ρύμη του λόγου. “Αν μου κοστίσει, ας μου κοστίσει. Αν με ανεβάσει στην προεδρία, καλώς να γίνει. Θα σας υπηρετήσω αλλά δεν πρόκειται, ως ζήτημα τιμής, να ζητήσω συγγνώμη”, δήλωσε.

Ο Ντουτέρτε είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους για τη θέση του προέδρου στις Φιλιππίνες και μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι το φαβορί στις εκλογές της 9ης Μαΐου.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version