Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Λεωφορείο άρπαξε φωτιά – 11 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Λεωφορείο άρπαξε φωτιά – 11 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί
Τροχαίο δυστύχημα στην Ταϊλάνδη Twitter/Khaosod English

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην κεντρική Ταϊλάνδη, κατά το οποίο λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και εξερράγη, με αποτέλεσμα 11 επιβάτες να χάσουν τη ζωή τους. Όσα περιέγραψε ο μοναδικός επιζών.

Μικρό λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο και άρπαξε φωτιά, στην Ταϊλάνδη, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 2 παιδιά.

Το δυστύχημα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (22/1) στην επαρχία Ναχόν Ρατσασίμα, στην κεντρική Ταϊλάνδη, σε λωρίδα υψηλής ταχύτητας αυτοκινητοδρόμου. Το λεωφορείο, που μετέφερε συνολικά 12 επιβάτες από την Αμνάτ Γιαρόεν στην Μπανγκόκ, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στα πλάγια, μέσα στο κεντρικό διαχωριστικό.

Ένας νεαρός κατάφερε να βγει από το λεωφορείο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Οι υπόλοιποι εγκλωβίστηκαν εντός του οχήματος και κάηκαν ζωντανοί, όπως εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Το λεωφορείο εξερράγη μέσα σε 30 δευτερόλεπτα”

Ο 20χρονος φοιτητής, που κατάφερε να διαφύγει, είχε αποκοιμηθεί, όταν τον ξύπνησε κραυγή τη στιγμή που συνέβαινε το δυστύχημα, όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στη δημόσια τηλεόραση Thai PBS. “Κλώτσαγα τα παράθυρα, έσπασα ένα και κατάφερα να βγω από μια στενή τρύπα”, είπε ο νεαρός. “Λίγη ώρα μετά, το μικρό λεωφορείο εξερράγη”, πρόσθεσε.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλο το αυτοκίνητο μέσα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, τόνισε μέλος σωστικού συνεργείου που επιχείρησε στο σημείο στη δημόσια ταϊλανδική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, η φωτιά οφειλόταν στα καύσιμα, καθώς το μικρό λεωφορείο διέθετε δεξαμενή με φυσικό αέριο, που δεν διέρρευσε.

Διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί για ποιον λόγο το μοιραίο βαν εξετράπη της πορείας του, πέρασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα καταλήγοντας να ανατραπεί μέσα στο κεντρικό διαχωριστικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πολύνεκρο δυστύχημα, εν μέσω των εορτασμών για το σεληνιακό νέο έτος, υπενθυμίζει πόσο επικίνδυνες είναι οι οδικές μεταφορές στην Ταϊλάνδη, χώρα διαβόητη για τα αναρίθμητα τροχαία της.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία ανάγονται στο 2019, στο βασίλειο καταγράφεται δείκτης θνησιμότητας λόγω των τροχαίων δυστυχημάτων διπλάσιος από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα