Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την "απομάκρυνση" του υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, ενώ, όπως ανέφερε, βρήκε και τον αντικαταστάτη του.

Εκτός υπηρεσίας έθεσε τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Έσπερ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter, ενώ ακόμα έσπευσε να αναφέρει το όνομα του αντικαταστάτη του.

ADVERTISING

"Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Κρίστοφερ Σ. Μίλερ, ο αξιοσέβαστος Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (ο διορισμός του εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία) θα είναι ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας, με άμεση ισχύ", έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. "Ο Μαρκ Έσπερ απολύθηκε. Τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του", συμπλήρωσε σε σχόλιο.

Ο Έσπερ είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Ιούνιο του 2019. Φέρεται ότι τους τελευταίους μήνες σκόπευε να αποχωρήσει από το αξίωμα αυτό, αφού διαφώνησε με τον Τραμπ όταν ο πρόεδρος εξέταζε την πιθανότητα να αναπτύξει στρατό για να καταστείλει τις ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές Πολιτείες, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ
SHARE:

24Media Network