Τραμπ: Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο AP

"Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει τόσα, όσα εγώ για τους Αφροαμερικανούς" υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, στον απόηχο των επιθέσεων των τελευταίων ημερών που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός μαύρου βουλευτή και της πόλης του, της Βαλτιμόρης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του την  Τρίτη έναντι των κατηγοριών περί ρατσισμού που διατυπώνονται σε βάρος του, στον απόηχο των επιθέσεων των τελευταίων ημερών που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός μαύρου βουλευτή και της πόλης του, της Βαλτιμόρης.

«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει τόσα όσα εγώ για τους Αφροαμερικανούς» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος, προσθέτοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας στους μαύρους «δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο χαμηλά στην ιστορία» των ΗΠΑ.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή των Δημοκρατικών Ελάιτζα Κάμινγκς, περιγράφοντας την πόλη του ως «αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους» και «μια περιοχή πολύ επικίνδυνη και βρώμικη», όπου «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι έλαβε πολλά μηνύματα από την «αφροαμερικανική κοινότητα» για να τον «ευχαριστήσουν για την εμπλοκή (του)» στο θέμα και να τον συγχαρούν που «κάποιος είπε εν τέλει την αλήθεια».

Στα μέσα Ιουλίου, ο μεγιστάνας είχε διαβεβαιώσει επίσης ότι δεν υπάρχει πάνω του «ούτε ίχνος ρατσισμού», αφού είχε καλέσει τέσσερις γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών, που προέρχονται από εθνικές μειονότητες, να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE: