Τραμπ: "Έπεσε" στο τραπέζι το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP PHOTO/ALEX BRANDON

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής, ως απάντηση στις απειλές Ρωσίας και Κίνας.

Το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη (μετά το 1992) αμερικανική πυρηνική δοκιμή συζήτησε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Τραμπ , όπως έκανε γνωστό η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους.

Το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές, ανέφερε η Washington Post. Η συνάντηση ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής.

ADVERTISING

Τελικά αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών, προστίθεται στην είδηση της εφημερίδας. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network