Τραμπ για τη πραξικοπηματική πράξη Τζόνσον: “Είναι αυτό που έψαχνε η Βρετανία!”

Τραμπ για τη πραξικοπηματική πράξη Τζόνσον: “Είναι αυτό που έψαχνε η Βρετανία!”
O Donald Trump και ο Boris Johnson AP

"Είναι ακριβώς ο πολιτικός που έψαχνε η Βρετανία" σχολίασε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει την άδεια της Βασίλισσας για να κλείσει τη Βουλή.

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη Βρετανία καθώς ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε και έλαβε την άδεια της Βασίλισσας για να κλείσει τη Βουλή στα μέσα Σεπτεμβρίου, πολύ νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν και ελάχιστες μόλις ημέρες αφού οι βουλευτές θα επιστρέψουν από τις θερινές τους διακοπές.

Την ίδια ώρα ο Τζέρεμι Κόρμπιν απέστειλε επιστολή προς την βασίλισσα Ελισάβετ για να εκφράσει τις ανησυχίες του για την κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, 17 ημέρες πριν από την 31η Οκτωβρίου, διορία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Η προσπάθεια αυτή του Τζόνσον αποσκοπεί στο να περιορίσει κατά πολύ τον χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη του κοινοβουλίου για να περάσουν εγκαίρως οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποτραπεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Κόρμπιν, ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στάθηκε στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίζοντάς τον “σπουδαίο”.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Τραμπ έγραψε: “Θα είναι πολύ δύσκολο για τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, να ζητήσει ψήφο μομφής κατά του νέου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ειδικά υπό το δεδομένο ότι ο Μπόρις είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο Κόρμπιν χαρακτήρισε την απόφαση του Τζόνσον “εκτροπή και προσβολή στη δημοκρατία”. Παράλληλα, σημείωσε πως η 14η Οκτώβρη δεν είναι η σωστή στιγμή για μια ομιλία εκ μέρους της Βασίλισσας και σημείωσε πως ο Τζόνσον θα πρέπει να βρεθεί υπόλογος στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα