Τραμπ: Το Ιράν είναι νούμερο 1 τρομοκρατικό έθνος, δεν αποκλείω στρατιωτική δράση

Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ
Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ AP

Τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως πυραύλους Patriot και μαχητικά B-52.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, όμως πρόσθεσε ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

"Το Ιράν είχε μια εξαιρετικά εχθρική στάση όταν ανέλαβα την προεδρία", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο βρετανικό δίκτυο ITV. "Ήταν το νούμερο ένα τρομοκρατικό κράτος παγκοσμίως εκείνη την εποχή και πιθανόν και σήμερα", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα χρειαστεί οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, ο Τραμπ απάντησε: "Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό. Το θέλω; Όχι, προτιμώ όχι. Όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο".

ADVERTISING

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να συνομιλήσει με τον Ροχανί: "Ναι, φυσικά. Θα προτιμούσα να μιλήσω".

Η δήλωση του Τραμπ έρχεται σε σε μία περίοδο συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, οι οποίες κλιμακώθηκαν στις 8 Μαίου, όταν η ασιατική χώρα ανέστειλε μερικώς τη συμμετοχή της στη διεθνή πυρηνική συμφωνία του 2015.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Ιράν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανησυχία Κίνας για τη συνεχιζόμενη αύξηση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν

Τραμπ: Αποκαλεί "ευλογία" το brexit και υπόσχεται χρήμα στη Βρετανία

Βρετανία: Ο Τραμπ πήγε "διαβασμένος" ως προς το βασιλικό πρωτόκολλο

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ

SHARE:

24Media Network