Τραμπ: “Κερδίζουμε, αλλά κάποιοι θέλουν να αναβληθεί η γιορτή μας”

Τραμπ: “Κερδίζουμε, αλλά κάποιοι θέλουν να αναβληθεί η γιορτή μας”
Ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ AP

Στην ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε πως κερδίζει με διαφορά, ενώ δήλωσε ότι θα μπλοκάρει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων και πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Συνεχίζεται η μάχη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη των αμερικανικών εκλογών, που αποτελούν την πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Μετά την ομιλία του αντιπάλου του, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, αναφέροντας πως με τις καταμετρημένες ψήφους όσων ψήφισαν δια ζώσης κερδίζει με διαφορά, ωστόσο ανέφερε ότι θα μπλοκάρει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων και πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος διόρισε το Ανώτατο Δικαστήριο έχοντας κατά νου αυτή την προοπτική.

Ολόκληρη η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ:

“Είναι η πιο αργά μέσα στη νύχτα συνέντευξη Τύπου που έχω κάνει ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τον αμερικανικό λαό που μας ψήφισαν. Μια αξιοθρήνητη ομάδα ανθρώπων προσπάθησαν να πάρουν το δικαίωμα ψήφου από τον λαό. Θέλω να ευχαριστήσω την πρώτη κυρία, τη Μελάνια. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη γιορτή. Ήμασταν έτοιμοι να γιορτάσουμε μια τέτοια νίκη αλλά αναβλήθηκε.

Οι ψηφοφόροι ήρθαν σε αριθμό ρεκόρ για να μας στηρίξουν, στη Φλόριντα νικήσαμε με διαφορά. Νικήσαμε στο Τέξας, με διαφορά 700.000 ψήφων και ακόμα δεν έχει μετρήσει αυτό. Νικήσαμε και στη Georgia, είμαστε μπροστά 117.000 ψήφους, δεν μπορούν να μας φτάσουν. Μάλλον νικήσαμε και στη Β. Καρολίνα. Στην Αριζόνα έχουμε πολύ δρόμο. Είναι πιθανό να νικήσουμε και εκεί. Τώρα καταμετρούμε τις ψήφους στις “περιοχές Τραμπ”. Ένας φίλος μου είπε πως είναι “μάλλον απίθανο” να σε φτάσει, αλλά δεν χρειαζόμαστε την Αριζόνα. Τη θέλουμε αλλά δε τη χρειαζόμαστε.

Είμαστε μπροστά στη Πενσυλβάνια με μεγάλη διαφορά. 64% των ψήφων είναι σχεδόν αδύνατο να μας φτάσουν. Πάμε να καταμετρήσουμε τμήματα της Πολιτείας που τους “αρέσει” ο πρόεδρός σας. Στο Μίσιγκαν είμαστε μπροστά. Νικάμε και στο Γουισκόνσιν. Πραγματικά δεν τα χρειαζόμαστε αυτά. Μίλησα με τον κυβερνήτη του Τέξας και με συνεχάρη για τη νίκη. Είμαστε μπροστά 107.000 ψήφους στο Μίσιγκαν. Αν πάρετε όλες τις Πολιτείες που έχουμε κερδίσει, είναι πάρα πολλές. Και κερδίζουμε με τεράστια διαφορά, δεν είναι ότι κερδίσαμε με 12 ψήφους διαφορά. Αναβλήθηκε ο εορτασμός γιατί οι αντίπαλοί μας αποφάσισαν να πάμε στο Δικαστήριο. Η Φλόριντα ήταν μια τρομακτική νίκη για εμάς, το Τέξας το ίδιο, το Οχάιο επίσης.

Προηγούμασταν και ξαφνικά όλα σταμάτησαν στην καταμέτρηση στη Φλόριντα. Ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα και πραγματικά κερδίσαμε αυτές τις εκλογές. Είναι μια μεγάλη απάτη αυτό που έγινε. Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δεν θέλουμε να βάλουμε νέες ψήφους στις 4 το πρωί. Ήδη έχουμε κερδίσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές μας, τον κ. Πενς”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, αναφέροντας:

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για το κίνημα που εμπνεύσατε για να κάνετε την Αμερική σπουδαία ξανά. Είμαστε στο δρόμο για τη νίκη και θα τα καταφέρουμε”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε με tweet του ότι “προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές”, με αποτέλεσμα το Twitter να προσθέσει άμεσα προειδοποίηση στην εν λόγω δημοσίευση για παραπλανητική ανάρτηση σχετικά με την πολιτική διαδικασία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα