Τραμπ-κορονοϊός: ‘Εχει ελαφριά συμπτώματα αλλά θέλει να απευθύνει διάγγελμα

Τραμπ-κορονοϊός: ‘Εχει ελαφριά συμπτώματα αλλά θέλει να απευθύνει διάγγελμα
Προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο αεροδρόμιο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ελαφριά συμπτώματα λίγες ώρες μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό. Θέλει να απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Αρχικά στα αμερικανικά ΜΜΕ είχε διαρρεύσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε μεν θετικός στον κορονοϊό αλλά παρέμενε ασυμπτωματικός.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ των έγκυρων Times της Νέας Υόρκης ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ελαφριά συμπτώματα που παραπέμπουν σε κρύωμα τα οποία προσώρας δεν του δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητά του.

Ο Τραμπ, ο οποίος μέχρι και την Πέμπτη συνέχιζε κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ήταν “σαν να βρισκόταν σε λήθαργο σε συνάντηση που είχε σε γκολφ-κλαμπ την Πέμπτη. Εκεί μάλιστα ήρθε σε επαφή με περίπου 100 ανθρώπους.

Αργότερα, στο ταξίδι της επιστροφής από τη Μινεσότα ο πρόεδρος βυθίστηκε στον ύπνο στο προεδρικό αεροπλάνο αλλά αυτό προφανώς και δεν συνέβη για πρώτη φορά.

Πρόθεση του Τραμπ, όπως την μεταφέρουν οι Times, είναι να απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για να καταδείξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διακυβέρνησης στις ΗΠΑ. Ηταν κίνηση που είχε προτιμήσει και ο Αγγλος Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όταν διαγνώστηκε και αυτός θετικός.

Στον αέρα η προεκλογική περίοδος

Η ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ οτι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εγείρει σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες για τις εξελίξεις αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές οι οποίες βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Πρόκειται για τον σοβαρότερο κίνδυνο σε θέμα υγείας που αντιμετωπίζει ένας Αμερικανός πρόεδρος εδώ και δεκαετίες. Ο 74χρονος και παχύσαρκος Τραμπ διατρέχει κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές της νόσου η οποία έχει σκοτώσει πάνω απο 20 χιλιάδες Αμερικανούς και ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Η μόλυνση του Τραμπ απο κορονοϊό θα μπορούσε να επιφέρει αποσταθεροποίηση σε ένα ήδη τεταμένο πολιτικά κλίμα ενώ ήδη τα χρηματιστήρια υποχώρησαν στο άκουσμα της είδησης για την μόλυνση του Αμερικανού προέδρου.

Ήδη όμως από την Πέμπτη ο πρόεδρος Τραμπ είχε ανακοινώσει οτι θα έμπαινε σε καραντίνα καθώς η στενή του συνεργάτις Χόουπ Χικς διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Νωρίτερα ωστόσο ο ίδιος είχε υποτιμήσει την εξάπλωση της νόσου, λέγοντας πως ” το τέλος της πανδημίας είναι ορατό”. Το ίδιο έκανε και το προηγούμενο διάστημα: επέμενε ότι ο ιός θα “εξαφανιστεί”, αν και οι εμπειρογνώμονες υγείας δήλωναν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα