Τραμπ: Ο Πρόεδρος που έβλεπε τα ποσοστά του να κατρακυλούν

U.S. President Donald Trump delivers a speech for the U.S. troops at the U.S. Yokota Air Base, on the outskirts of Tokyo, Sunday, Nov. 5, 2017.  President Trump arrived in Japan Sunday on a five-nation trip to Asia, his second extended foreign trip since taking office and his first to Asia. The trip will take him to Japan, South Korea, China, Vietnam and Philippines for summits of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN). (AP Photo/Eugene Hoshiko)
U.S. President Donald Trump delivers a speech for the U.S. troops at the U.S. Yokota Air Base, on the outskirts of Tokyo, Sunday, Nov. 5, 2017. President Trump arrived in Japan Sunday on a five-nation trip to Asia, his second extended foreign trip since taking office and his first to Asia. The trip will take him to Japan, South Korea, China, Vietnam and Philippines for summits of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN). (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Τα χειρότερα ποσοστά των τελευταίων 70 χρόνων συγκεντρώνει η προεδρία Τραμπ πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εκλογή του

Δυσαρεστημένη με τον Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται η πλειονότητα των αμερικανών, καθώς θεωρούν ότι δεν έχει καταφέρει και πολλά κατά τους εννιά πρώτους αυτούς μήνες της προεδρίας του.

Σύμφωνα με έρευνα της Washington Post και του ABC News, καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της εκλογικής νίκης του αμερικανού μεγιστάνα απέναντι στην Χίλαρυ Κλίντον, τα ποσοστά αποδοχής του είναι χαμηλότερα από κάθε άλλου προέδρου στο αντίστοιχο χρονικό σημείο, κατά τα τελευταία 70 χρόνια: Λιγότεροι από 4 στους δέκα Αμερικανούς(37%) είναι ικανοποιημένοι από το έργο του αμερικανού Προέδρου.

Το ποσοστό εκείνων που δεν εγκρίνουν την πολιτική Τραμπ έχει φτάσει στο 59% με το 50% να είναι κάθετα αντίθετοι: πρόκειται για τον πρώτο αμερικανό Πρόεδρο από την εποχή του Χάρυ Τρούμαν, που, σε αυτό το σημείο της προεδρίας, εκείνοι που εγκρίνουν το έργο του είναι κατά 22% λιγότεροι από εκείνους που δεν το εγκρίνουν. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για αμερικανό Πρόεδρο είχε ο Μπιλ Κλίντον, το έργο του οποίου ενέκριναν 11% περισσότεροι από όσους δήλωναν μη ικανοποιημένοι.

Όταν ο Τραμπ συμπλήρωνε 100 ημέρες στην προεδρία των ΗΠΑ το 42% των πολιτών θεωρούσε ότι είχε ήδη καταφέρει πολλά, για το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στον Λευκό Οίκο. Το ποσοστό αυτό, σήμερα, έχει πέσει στο 35%, με το 65% θεωρεί ότι έχει πετύχει "όχι πολλά", "λίγα ή τίποτα".

Την περασμένη άνοιξη, το 44% θεωρούσε ότι ο αμερικανός Πρόεδρος κρατούσε τις περισσότερες προεκλογικές του υποσχέσεις, με το 41% να θεωρεί το αντίθετο. Σήμερα, το 55% θεωρεί ότι οι δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία δεν τηρούνται.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ο Τραμπ έχει καταδείξει ως επιτυχίες του τα επίπεδα-ρεκόρ του δείκτη της Wall Street, το χαμηλό 17 ετών της ανεργίας(4,1%) και ανάπτυξη 3% τα δύο τελευταία τρίμηνα. Η αμερικανική κοινή γνώμη όμως δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη ότι η βελτίωση των δεικτών είναι δική του επιτυχία: τον Ιανουάριο, το 61% ήταν θετικά προδιαθετημένο ως προς τον τρόπο που ο Τραμπ επρόκειτο να χειριστεί την οικονομία. Σήμερα, 44% κρίνει θετικά το έργο του, ενώ το 53% φτάνουν οι αρνητικές γνώμες.

H πλειονότητα των ερωτηθέντων, τον Ιανουάριο, δήλωνε πως ο Τραμπ θα κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Δέκα μήνες μετά, θετικά κρίνει το έργο του το 43%.

Πηγή: WashingtonPost Φωτογραφία:AP Photo/Eugene Hoshiko 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network