Τραμπ: Σκέφτεται να απολύσει τον υπουργό Άμυνας επειδή δεν ήθελε στρατό στους δρόμους

Τραμπ: Σκέφτεται να απολύσει τον υπουργό Άμυνας επειδή δεν ήθελε στρατό στους δρόμους
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Το ενδεχόμενο να απολύσει τον Μαρκ Έσπερ σκέφτεται ο Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο υπουργός Άμυνας είχε αντιδράσει στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κατά τις διαδηλώσεις για τον Φλόιντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει με συμβούλους του την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις τους. Μια πηγή, με γνώση του θέματος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, σχολίασε ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι καλή, όμως ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αποπέμψει τον Έσπερ μέχρι να εκφράσουν οι ψηφοφόροι τη γνώμη τους για το αν θα ανανεώσουν τη θητεία του στην προεδρία, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προβληματίστηκε από το γεγονός ότι ο Έσπερ αντέδρασε στην πρόθεσή του να επικαλεστεί τον Νόμο Περί Εξεγέρσεων για να αναπτύξει στρατιωτικές και ομοσπονδιακές δυνάμεις για να καταστείλουν τις ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Ο υπουργός φαίνεται επίσης ότι διαχώρισε τη θέση του τον περασμένο μήνα, όταν απαγόρευσε τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τη στιγμή που ο Τραμπ επικαλείτο την ελευθερία της έκφρασης για να υπερασπιστεί τους Αμερικανούς που υψώνουν τη συγκεκριμένη σημαία.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει συγκεντρώσει μια φανταστική ομάδα στον Λευκό Οίκο και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει επιτύχει αδιαμφισβήτητες επιτυχίες εκ μέρους του αμερικανικού λαού. Δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις για το προσωπικό αυτή τη στιγμή και δεν θα ήταν πρέπον να κάνουμε εικασίες για αλλαγές μετά τις εκλογές ή κατά τη δεύτερη θητεία”, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντιρί.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Ένας αξιωματούχος πάντως, σημείωσε ότι οι αλλαγές στα κορυφαία αξιώματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τέλος μιας προεδρικής θητείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα