Τροπική καταιγίδα Ήτα: Δεκάδες νεκροί και χωριά θαμμένα στη λάσπη

Τροπική καταιγίδα Ήτα: Δεκάδες νεκροί και χωριά θαμμένα στη λάσπη
Εικόνα από την Ονδούρα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ήτα AP

Γουατεμάλα και Ονδούρα μετρούν πάνω από 150 θύματα και δεκάδες αγνοούμενους, μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Ήτα.

Ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στη λάσπη, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι. Αυτή είναι η κατάσταση μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ήτα από χώρες της κεντρικής Αμερικής. Γουατεμάλα και Ονδούρα μετρούν πάνω από 150 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.

Στην πόλη «San Cristóbal Verapaz» ο ποταμός ξέβρασε τις σωρούς ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κάτω από τραγικές συνθήκες. Τις σωρούς εντόπισαν οι συγγενείς των αγνοουμένων και τις μετέφεραν σε μια αποθήκη. Στη συνέχεια ειδοποίησαν τις αρχές, τις οποίες και κατηγορούν για αδράνεια και αδιαφορία. Σε μια ορεινή περιοχή περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη, σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες.

Σύμφωνα με το euronews, τις περισσότερες φορές εντοπίζουν πτώματα μέσα σε συντρίμμια φτωχικών σπιτιών, όμως τις τελευταίες ώρες εντοπίστηκαν ζωντανοί δύο εργάτες.

«Η κατάσταση, πραγματικά είναι πολύ άσχημη. Πολλές οικογένειες έχουν χάσει τα πάντα. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε ακριβή αριθμό θυμάτων. Οι διασώστες κάνουν ότι μπορούν, μα όλα έχουν βυθιστεί κάτω από τις λάσπες» υποστηρίζει ο Μπερνάντο Κάρλεϊ, δημοτικός σύμβουλος της πόλης San Cristóbal Verapaz.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα