Τσαβούσογλου: “Δεν θέλουμε τα F-35, έχουμε δικό μας μαχητικό”

Τσαβούσογλου: “Δεν θέλουμε τα F-35, έχουμε δικό μας μαχητικό”
Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP Photo/Amr Nabil

Τα λεφτά της πίσω ζητά η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τα F-35, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί πλέον να τα αποκτήσει. "Οι ΗΠΑ μας πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία" αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου.

Δηλώσεις για τα F-35 και τους S-400 πραγματοποίησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στο Habertürk.

Απαντώντας στην ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, ο Τσαβούσογλου είπε σύμφωνα με το yeniakit.com.tr: “Δεν λέμε να επιστρέψουμε στα F-35 αυτή τη στιγμή, λέμε να μας δώσουν τα χρήματά μας. Επειδή παράγουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό αεροσκάφος. Έχουμε επίσης δημιουργήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς γι’ αυτό”.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει διάφορες προσφορές σχετικά με τους S-400, ο Τσαβούσογλου είπε: “Έκαναν προσφορές που αφορούν άμεσα την κυριαρχία μας, όπως να μας δώσει τον έλεγχο αυτού του συστήματος, μας πρότειναν να τους δώσουμε αλλού. Πού είναι η ανεξαρτησία μας, η κυριαρχία μας;” είπε.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει τους S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία απέρριψε την πρόταση. “Είπαμε όχι” είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα