Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις – Ο Δένδιας λέει πολλά πίσω από την πλάτη μας”

Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις – Ο Δένδιας λέει πολλά πίσω από την πλάτη μας”
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου 2021 @ Annegret Hils / Associated Press

Για ελληνικές προκλήσεις και παραβίαση του μορατόριουμ στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή.

Μύδρους κατά της ελληνικής πλευράς αλλά και της στάσης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την ομιλία του στην τελευταία ημέρα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε την Ελλάδα “να σταματήσει τις προκλήσεις”, ζητώντας της να σταματήσει να “προβαίνει σε ενέργειες που φθείρουν το καθεστώς της αποστρατικοποίησης των νησιών”, τονίζοντας πως “γνωρίζω ότι τα κάνουν αυτά για να ικανοποιήσουν τον λαό τους, διότι έχουν την πίεση της κοινής γνώμης, σε σχέση και με την αντίστοιχη πίεση που δεχόμαστε εμείς. Αλλά αυτό δεν έχει κάποιο όφελος. Αυτό που επιθυμούμε είναι τον διάλογο που ξεκινήσαμε, να τον μετατρέψουμε σε ξεκάθαρα βήματα”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μάλιστα, κατηγόρησε και τον Νίκο Δένδια για τη στάση και τις δηλώσεις του, λέγοντας πως “τις συνηθίσαμε” και τονίζοντας: “Πάμε, κάνουμε συνέντευξη τύπου και όλα καλά. Έχουν λυθεί, όμως, τα προβλήματα; Όχι. Μετά, ο φίλος μου Νίκος Δένδιας συνεχίζει και λέει διάφορα πίσω από την πλάτη μας. Αλλά εμείς τα παραβλέπουμε. Για το καλοκαίρι έχουμε μια συμφωνία κυρίων για να μην πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, αλλά βλέπουμε πως η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για άσκηση. Είχαμε επίσης συμφωνία για να μην γίνονται ασκήσεις στις εθνικές γιορτές. Η Ελλάδα παραβίασε και αυτή τη συμφωνία“, υπογράμμισε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε δε, ότι ο Έλληνας ομόλογός του έχει “απωθημένα”, αφού “κάθε μέρα κάνει δηλώσεις σχετικά με την Τουρκία. Αυτό που κάνει δεν είναι ούτε άμυνα, ούτε επίθεση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα