Τσεχία – Πολωνία: Διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Λευκορώσους

Τσεχία – Πολωνία: Διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Λευκορώσους
Διαδήλωση συμπαράστασης στους Λευκορώσους, στην Πράγα AP

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε Πράγα και Βαρσοβία, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους Λευκορώσους, που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Λουκασένκο.

Κόσμος συγκεντρώθηκε την Κυριακή (16/08) στους δρόμους της Πράγας και της Βαρσοβίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές στη Λευκορωσία, που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, περίπου 1000 άνθρωποι σχημάτισαν μια καρδιά, στο κέντρο της οποίας τοποθέτησαν μια μεγάλη σημαίας της Λευκορωσίας, ενώ στη Βαρσοβία εκατοντάδες άλλοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα πολλών χιλιομέτρων. Καθώς στέκονταν ο ένας από τον άλλο σε απόσταση 1,5 μέτρου, κατέλαβαν τέσσερις κεντρικούς δρόμους στην καρδιά της πρωτεύουσας της Πολωνίας.

Και στις δύο πόλεις, οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Ελευθερία στη Λευκορωσία», όπως και φωτογραφίες της Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια, της αντιπάλου του Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Ήρθα να στηρίξω τη χώρα μου σήμερα. Τους εμπιστεύομαι (ότι θα τα καταφέρουν) και τους στέλνω πολλά φιλιά», είπε η Χάνα από το Ζλόμπιν της Λευκορωσίας, που πήγε στην κινητοποίηση στην πλατεία της Πράγας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα