“Τσιγαριλίκι με αντάλλαγμα τσίμπημα”: Πολιτεία των ΗΠΑ προσφέρει κάνναβη ως κίνητρο για εμβολιασμό

“Τσιγαριλίκι με αντάλλαγμα τσίμπημα”: Πολιτεία των ΗΠΑ προσφέρει κάνναβη ως κίνητρο για εμβολιασμό
Άνθρωπος που καπνίζει μαριχουάνα AP

Δώρο τσιγάρο μαριχουάνας με αντάλλαγμα ένα "τσίμπημα" κατά του κορονοϊού από τη Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής της πολιτείας να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Τα καταστήματα ειδών κάνναβης στην Ουάσινγκτον μπορούν να προσφέρουν δωρεάν τσιγάρα μαριχουάνας σε όποιον κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοίού, ως ένα κίνητρο για την προώθηση του εμβολιασμού.

Η κίνηση αυτή με τίτλο “Τσιγαριλίκια με αντάλλαγμα ένα τσίμπημα” περιλαμβάνει την προσφορά ενός τσιγάρου κάνναβης σε οποιονδήποτε πολίτη άνω των 21 ετών εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού σε μια συγκεκριμένη κλινική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα nytimes, το πρότζεκτ αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς από παροχές που προσφέρουν οι Πολιτείες των ΗΠΑ με απώτερο σκοπό να πείσουν τους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν. Καθώς τα ποσοστά των ανθρώπων που εμβολιάζονται στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να μειώνονται τον τελευταίο καιρό, οι αξιωματούχοι υγείας βρίσκουν δημιουργικά κίνητρα για να αυξήσουν “τα τσιμπήματα”.

Άλλα κίνητρα που προσφέρονται στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν δωρεάν εισιτήρια για αθλητικούς αγώνες και χρηματικά έπαθλα έως 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα