Τσίπρας στον Guardian: "Το ελληνικό μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ"

Τσίπρας στον Guardian: "Το ελληνικό μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ"
AFP

Με άρθρο του στον Guardian καλωσορίζει την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιο το μήνυμα του στους Ευρωπαίους πολίτες.

Με άρθρο του στο Βρετανικό Guardian τοποθετείται ο Αλέξης Τσίπρας στην άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα.

"Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί, την Τρίτη, την Αθήνα, η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας της" γράφει ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Αλέξης Τσίπρας στον Guardian, στην εναρκτήρια παράγραφο του άρθρου του.

Πιο κάτω, συνεχίζει παραθέτοντας τα δεινά που έχει επιφέρει η λιτότητα "Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 22%, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 32% του εισοδήματός τους, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στο 24% με την ανεργία των νέων να αγγίζει το  55%".

"Για ποιο λόγο εμμένουν σε αυτό το καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό μονοπάτι; Εμείς πιστεύουμε πως στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία νέου ρυθμιστικού πλαισίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο θα βασίζεται στα φτηνά εργατικά χέρια, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, χαμηλές δημόσιες δαπάνες και εξαίρεση του κεφαλαίου από την φορολογία. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η στρατηγική αυτή χρησιμοποιεί ενός είδους πολιτικό και οικονομικό εκβιασμό που σκοπεύει στο να πείσει ή να εξαναγκάσει του Ευρωπαίους πολίτες να δεχθούν πακέτα λιτότητας χωρίς την οιαδήποτε αντίδραση. Οι πολιτικές του φόβου και του εκβιασμού που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της στρατηγικής αυτής".

Το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, σέβεται τον ευρωπαίο φορολογούμενο ο οποίος καλείται να επωμιστεί τα δάνεια σε χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως η Ελλάδα. Οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ωστόσο, ότι τα δάνεια στην Ελλάδα καταβάλλεται σε "δεσμευμένο" λογαριασμό και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δανείων."

"Η προϋπόθεση για τα δάνεια αυτά είναι ακόμη περισσότερη λιτότητα, παραλύοντας την ελληνική οικονομία και αυξάνοντας την πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων. Εάν υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν τους ευρωπαίους φορολογούμενους τα χρήματά τους, δημιουργείται με λιτότητας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η οικονομική παραλυσία, η περαιτέρω ύφεση και η εκμετάλλευση των Ελλήνων, ειδικότερα δε εκείνων που ανήκουν στις χαμηλότερες οικονομικές τάξεις θα πρέπει να σταματήσει εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να βοηθήσει μέσω της λαϊκής πάλης να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.

"Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο έτσι ώστε να επιτευχθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση… Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, όμως είναι ο μοναδικός για να επιτευχθεί το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης" τόνισε ο Τσίπρας.

SHARE:

24Media Network