Τσόμσκι: Ο Τραμπ “μαχαιρώνει πισώπλατα” τους πολίτες, ενώ προσποιείται τον σωτήρα

Τσόμσκι: Ο Τραμπ “μαχαιρώνει πισώπλατα” τους πολίτες, ενώ προσποιείται τον σωτήρα
Νόαμ Τσόμσκι AP

Ο Τσόμσκι σε συνέντευξη τόνισε ότι ο Τραμπ μείωσε την κρατική χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη και την έρευνα για μολυσματικές ασθένειες προς όφελος πλούσιων εταιρειών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών εκμεταλλευόμενος την πανδημία κορονοϊού για να ενισχύσει αφενός την εκλογική του δυναμική και αφετέρου τις μεγάλες επιχειρήσεις, δήλωσε ο καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι σε μία ευθεία επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο ριζοσπαστικός διανοούμενος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ “μαχαιρώνει” τους Αμερικανούς πολίτες πισώπλατα, ενώ προσποιείται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας κατά τη χειρότερη κρίση υγείας του τελευταίου αιώνα.

Ακόμη τόνισε ότι ο Τραμπ, ο οποίος θα επιδιώξει την επανεκλογή του αργότερα αυτό το έτος, είχε μειώσει την κρατική χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη και την έρευνα για μολυσματικές ασθένειες προς όφελος πλούσιων εταιρειών.

Όπως σχολίασε ο Αμερικανός καθηγητής, “Αυτό κάνει ο Τραμπ κάθε χρόνο, μειώνει τη χρηματοδότηση περισσότερο. Το σχέδιό του να συνεχίσουμε να μειώνουμε, να συνεχίσουμε να διαβεβαιώνουμε ότι ο πληθυσμός είναι όσο πιο ευάλωτος γίνεται, να υποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά φυσικά να αυξάνει τα κέρδη για τους κύριους εκλογείς του με πλούτο και εταιρική δύναμη”.

Ο Τσόμσκι προσέθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εγκατέλειψε τα καθήκοντά του αφού υποχρέωσε τους κυβερνήτες των πολιτειών να αναλάβουν την ευθύνη για την καταπολέμηση του κορονοϊού. “Είναι μια μεγάλη στρατηγική για τον θάνατο πολλών ανθρώπων και τη βελτίωση της εκλογικής του πολιτικής”, ανέφερε ο καθηγητής.

Το χειρότερο μαλιστα, σύμφωνα με τον Τσόμσκι, είναι πως στην προσπάθειά του να καλύψει τις δικές του εγκληματικές ενέργειες εις βάρος του αμερικανικού λαού, ο Τραμπ αναζητεί “αποδιοπομπαίους τράγους”. Όσον αφορά την αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Τσόμσκι προβλέπει ότι είναι μία ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θάνατοι στην Υεμένη και σε όλη την την αφρικανική ήπειρο.

Ο Τσόμσκι, με τη συνέντευξή του αυτή θέλησε να σηματοδοτήσει την έναρξη της Progressive International, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την ένωση, οργάνωση και κινητοποίηση προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην αυξανόμενη άνοδο των δεξιών λαϊκιστικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα