Ο Τσόμσκι ξετινάζει τον Μπολσονάρο: Η εκλογή του είναι καταστροφή

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο AP

Δεν χρειάστηκε παρά λίγες λέξεις για να αποδομήσει πλήρως τον Ζάιρ Μπολσονάρο ο Νόαμ Τσόμσκι. Ολα όσα τόνισε ο Αμερικανός γλωσσολόγος.

Γνωστός για τον πολιτικό του ακτιβισμό αλλά για την ακρίβεια των επιχειρημάτων του, ο Νόαμ Τσόμσκι αποδόμησε μέσα σε λίγες λέξεις την υποψηφιότητα Μπολσονάρο κάνοντας λόγο για καταστροφή σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της Βραζιλίας.

Ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος τόνισε: "Μία πιθανή εκλογή του Μπολσονάρο θα είναι μία τραγωδία για τη Βραζιλία και την περιοχή. Στην πραγματικότητα για τον κόσμο. Κυριολεκτικά. Ενα από τα πιο σκανδαλώδη σχέδιά του είναι να ανοίξει τον Αμαζόνιο ώστε οι πλούσιοι ψηφοφόροι του να εκμεταλλευτούν εμπορικά και αυτήν την περιοχή κάτι που βέβαια θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το παγκόσμιο περιβάλλον καθώς και για τους αυτόχθονες κατοίκους. Θα είναι ουσιαστικά μία παρακίνηση για γενοκτονία.

Ο Μπολσονάρο δεν είναι μόνο από αυτούς τους επαίσχυντους δεξιούς ηγέτες που υποβαθμίζουν την πολιτική. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Το "μαλακό πραξικόπημα" της δεξιάς σ' ένα κοινοβούλιο που αποτελείτο από εξέχοντες εγκληματίες "εκθρόνισε" την πρόεδρο Ρούσεφ με κωμικά αίτια. Ο Μπολσονάρο ήταν ένας από αυτούς που έδωσαν την ψήφος τους στον υπεύθυνο για τα τρομερά βασανιστήρια που υπέστη η Ρούσεφ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Και ο Μπολσονάρο επικρίνει αυτή τη δικτατορία επειδή δεν σκότωσε 30000 ανθρώπους όπως στην Αργεντινή. Τα προεκλογικά του σχέδια, εφόσον εφαρμοστούν θα είναι μια χαρά για τους επενδυτές και τους πολύ πλούσιους, η χώρα όμως θα μετατραπεί σε μία θλιβερή καρικατούρα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network