Πέθανε ο Δρ. Θάνατος

Πέθανε ο Δρ. Θάνατος

Ο Τζακ Κεβόρκιαν, ο άνθρωπος που βοήθησε δεκάδες πάσχοντες από ανίατες ασθένειες να βάλουν τέλος στη ζωή τους, πέθανε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Η ζωή του είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο (Pic+Vid)

O Τζακ Κεβόρκιαν, ο οποίος είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός ως Δρ θάνατος, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών.

Το παρατσούκλι του το απέκτησε, λόγω του ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους που έπασχαν από ανίατες ασθένειες να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Κεβόρκιαν πέθανε σε νοσοκομείο του Μίσιγκαν, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες με προβλήματα στο συκώτι και την καρδιά.

Ο Κεβόρκιαν, συμμετείχε σε περισσότερες από 150 περιπτώσεις ενεργητικής ευθανασίας.

Ξέφυγε αρκετές φορές από τις ποινικές κυρώσεις, αλλά τελικά καταδικάστηκε για φόνο από δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό το 1999, αφότου βιντεοσκόπησε μία ευθανασία σε ετοιμοθάνατο ασθενή και έστειλε την κασέτα στην εκπομπή "60 λεπτά".

Καταδικάστηκε σε ποινή 10-25 ετών αλλά αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος έπειτα από 8 χρόνια κάθειρξης.

Πέθανε ο Δρ. Θάνατος

Την περασμένη χρονιά ο Αλ Πατσίνο ερμήνευσε τον ρόλο του Δρ θανάτου στην ταινία "You Don't Know Jack". Για την ερμηνεία του κέρδισε ένα βραβείο Emmy και Χρυσή Σφαίρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: People
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Kevorkian's life and work told on film

SHARE:

24Media Network