Ο Τζόνσον αποθεώνει τον καπιταλισμό: Σ’ αυτόν και την απληστία χρωστάμε την επιτυχία των εμβολίων

Ο Τζόνσον αποθεώνει τον καπιταλισμό: Σ’ αυτόν και την απληστία χρωστάμε την επιτυχία των εμβολίων
Ο πρωθυπουργός Τζόνσον AP

Ο Μπόρις Τζόνσον εντόπισε την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στη Μ. Βρετανία στον καπιταλισμό και τη... φύση του.

Πίσως από τις κλειστές πόρτες και σε ιδιωτικές συζητήσεις οι ηγέτες εκφράζονται πάντα πιο ελεύθερα. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος, έτσι και αλλιώς, λέει και μία κουβέντα παραπάνω.

Σε συνάντησή του λοιπόν με βουλευτές του κόμματός του ο Αγγλος Πρωθυπουργός ομολόγησε το μυστικό της επιτυχίας των εμβολιασμών στη χώρα του. Κατά τον ίδιο τα μαγικά κλειδιά ήταν ο καπιταλισμός και η απληστία.

Η θεωρία είναι απλή, παλιά όσο και ο καπιλαλισμός: Μπροστά στην απλησία τους για κέρδη, οι φαρμακευτικές παρασκεύσαν γρήγορα τα εμβόλια τα οποία διοχευτεύθηκαν στην αγορά και στους πολίτες.

Οταν διέρρευσαν τα λόγια του βέβαια, οι συνεργάτες του Τζόνσον έσπευσε να “μαζέψουν” την υπόθεση. Δεν εννοούσε τις καθυστερήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση τόνισαν και συμπλήρωναν ότι ο Πρωθυπουργός αναφερόταν στο μεγάλο κίνητρο των εταιριών για επενδύσεις.

Με άλλα λόγια το ίδιο νόημα δηλαδή…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Μεγάλη Βρετανία, που βρίσκεται πια εκτός ΕΕ και επίσημα, έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής 29 εκατομμύρια πολίτες, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του ενήλικου πληθυσμού. Δεν το λες και λίγο…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα