Τζόνσον: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει ως το τέλος του 2023

Ουκρανοί πρόσφυγες
Ουκρανοί πρόσφυγες AP

Την εφιαλτική πρόβλεψή του, ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους, εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε "ρεαλιστική" την πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023 λόγω της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να συνεχίσει την "φρικτή" επίθεσή της.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα που αναφέρουν δυτικές πηγές και για το πιθανό σενάριο μιας ρωσικής νίκης, ο συντηρητικός ηγέτης απάντησε: "Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, ναι, φυσικά".

ADVERTISING

"Ο Πούτιν έχει τεράστιο στρατό, (...) έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί την φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς", πρόσθεσε ο ίδιος στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Ινδία με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην ουκρανική αντίσταση, μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Μπόρις Τζόνσον

24Media Network