Τζορτζ Φλόιντ: Η Εθνοφρουρά στους δρόμους απέναντι στη δίκαιη οργή

Τζορτζ Φλόιντ: Η Εθνοφρουρά στους δρόμους απέναντι στη δίκαιη οργή
AP Photo/John Minchillo

Με 500 στρατιώτες της Εθνοφρουράς απάντησε ο κυβερνήτης της Μινεάπολις, για να αντικρούσει και να περιορίσει τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Πεντακόσιοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους της Μινεάπολις παίρνοντας θέση μάχης απέναντι στους οργισμένους διαδηλωτές που ζητούν την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

AP Photo/John Minchillo

Τα μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας της Μινεσότα “θα προσφέρουν στήριξη στις πολιτικές αρχές, για όσο διάστημα τους ζητηθεί, με στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών“, ανέφερε σε δελτίο Τύπου το σώμα.

AP Photo/John Minchillo

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τιμ Ουόλς υπέγραψε διάταγμα το απόγευμα της Πέμπτης με το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη των δυνάμεων της Εθνοφρουράς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατιώτες “συμμετείχαν ήδη σε διάφορες αποστολές» με τους πυροσβέστες και για να αντιμετωπίσουν τις «ταραχές που προκάλεσαν πολίτες”, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.


Συνέχισαν να αναπτύσσονται στη Μινεάπολις ως νωρίς το πρωί της Παρασκευής, φθάνοντας τους 500 επί ποδός. Διακόσιοι αστυνομικοί της πολιτείας, όπως και ελικόπτερα, έχουν επίσης κινητοποιηθεί.

Οι ΗΠΑ στη σκιά της δολοφονίας

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει πυροδοτήσει εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους της Μινεάπολις και όχι μόνο, την ίδια ώρα, όμως, μονομαχίες, συλλήψεις και αντιπαραθέσεις εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, μετά τις πολιτικές διαστάσεις που έδωσε η ανάρτηση του Τραμπ, σε συνδυασμό με την “τυφλή” επιθετική συμπεριφορά των αρχών.

AP Photo/John Minchillo

Το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου έχει ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά των διαδηλώσεων προκαλώντας την οργή των πολιτών, ενώ έχει προκαλέσει και μία άνευ προηγουμένου κόντρα με την εταιρεία Twitter που αποφάσισε να κόψει την ανάρτηση του Τραμπ, με τον ίδιο να απαντά με νέα επίθεση κατά της εταιρείας, εμφανιζόμενος ως “στόχος της” και ζητώντας την απόσυρση του Άρθρου 230 από το Κογκρέσο.

AP Photo/John Minchillo

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία φαίνεται ότι έχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρεί σε εκτεταμένες συλλήψεις χωρίς “φίλτρα” και ιδιαίτερες αφορμές, κάτι που μαρτυρά η αναίτια σύλληψη του ρεπόρτερ και ολόκληρου του τηλεοπτικού συνεργείου του CNN, όσο πραγματοποιούσαν ζωντανή μετάδοση από τα επεισόδια στη Μινεάπολις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version