Τζορτζ Φλόιντ: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις με τα τελευταία του λόγια – “Μαμά σε αγαπώ, είμαι νεκρός”

Τζορτζ Φλόιντ: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις με τα τελευταία του λόγια – “Μαμά σε αγαπώ, είμαι νεκρός”
Γκράφιτι απεικονίζει τον Τζορτζ Φλόιντ στο Βερολίνο AP Photo/Markus Schreiber

Νέο video στα χέρια των αρχών από την κάμερα που είχαν στο κράνος του οι αστυνομικοί. Το "αντίο" του Αφροαμερικανού στα παιδιά του λίγο πριν εκπνεύσει.

Ένα νέο βίντεο από την κάμερα στο κράνος των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δόθηκε στα χέρια των αρχών, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια του Αφροαμερικανού πριν αφπήσει την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στην πίεση του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν. Ο τελευταίος, την ώρα που είχε το πόδι του πάνω στον λαιμό του θύματος για 9 σχεδόν λεπτά, του είπε να μη φωνάζει, με τον Φλόιντ, μεταξύ άλλων, να λέει πάνω από 20 φορές τη φράση “δεν μπορώ να αναπνεύσω”, η οποία έγινε σύνθημα και οδήγησε σε ένα δίκαιο παγκόσμιο τσουνάμι οργής στους δρόμους όλης της γης.

Στο νέο βίντεο που εξέτασαν οι αρχές, λοιπόν, έχουν καταγραφεί μερικά ακόμη συγκλονιστικά λόγια του Αφροαμερικανού ο οποίος βλέπει πια ότι δεν υπάρχει γυρισμός και έτσι, ενστικτωδώς, αισθάνεται την ανάγκη να πει το τελευταίο “αντίο” στους δικούς του ανθρώπους.

“Μαμά σ’ αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός”, ακούγεται να λέει ο Φλόιντ, χάνοντας σταδιακά τις αισθήσεις του. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα του θύματος είχε πέθανε δύο χρόνια πριν, βέβαια στο βίντεο εκείνος ακούγεται να την επικαλείται, πράγμα που κάνει και με την ίδια αλλά και με τα παιδιά του αρκετές φορές στη διάρκεια του βίντεο.

Ο Φλόιντ εκλιπαρούσε για βοήθεια καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στο έδαφος, σύμφωνα με το υλικό αυτό της κάμερας που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προσπάθειας του δικηγόρου ενός από τους άλλους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στην σύλληψη, του Τόμας Λέιν, να απορριφθούν από το δικαστήριο οι κατηγορίες της συναυτουργίας και συνέργειας σε δολοφονία που έχουν απαγγελθεί στον πελάτη του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος του Λέιν κατέθεσε σχετική αίτηση σε δικαστήριο της Μινεάπολις.

“Είμαι τελειωμένος, τελειωμένος. Είμαι κλειστοφοβικός. Πονάει το στομάχι μου. Πονάει ο λαιμός μου. Πονάω παντού. Χρειάζομαι νερό, παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε αστυνομικέ. Θα με σκοτώσεις φίλε”, ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Φλόιντ απευθυνόμενος στον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν που τον πίεζε με το γόνατό του. “Τότε σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Σπαταλάς πολύ οξυγόνο μιλώντας”, του απαντάει ο αστυνομικός. 

Ο Φλόιντ ακούγεται να παρακαλάει τους αστυνομικούς την στιγμή που τον συλλαμβάνουν να μην τον βάλουν στο περιπολικό γιατί ήταν κλειστοφοβικός και δυσφορούσε.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα, ο Τόμας Λέιν, προτείνει στον Τσόβιν να γυρίσει τον Φλόιντ από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το οπτικό υλικό, με τον ίδιο να του απαντά: Όχι, θα μείνει σε αυτή την θέση όπως τον συλλάβαμε“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα