Βάιντμαν: "Τρύπα δισεκατομμυρίων στον γερμανικό προϋπολογισμό από ένα πιθανό Grexit"

Βάιντμαν: "Τρύπα δισεκατομμυρίων στον γερμανικό προϋπολογισμό από ένα πιθανό Grexit"

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν έχει προειδοποιήσει την Άγκελα Μέρκελ πως ένα ενδεχόμενο Grexit θα έπληττε τον γερμανικό προϋπολογισμό, αναφέρει η Handelsblatt

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα άνοιγε μια τρύπα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, αναφέρει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βάιντμαν προειδοποίησε πως το κόστος ενός Grexit θα έπληττε τα κέρδη της Μπούντεσμπανκ, τα οποία εισρέουν στον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε πως οι απώλειες της Μπούντεσμπανκ θα ήταν μεγαλύτερες από το ποσό των 14,4 δισεκ. ευρώ που έχει ήδη μπει στην άκρη ως πρόβλεψη για την κρίση του ευρώ, επειδή θα επέφερε απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την κεντρική τράπεζα.

"Αυτό δεν θα ήταν αρκετό στην περίπτωση ενός Grexit", ανέφερε η Handelsblatt, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την πηγή της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα, Γερμανία
SHARE:

24Media Network