Βαρκελώνη: Η αστυνομία μοιράζει “συσκευασίες αντικατάστασης κλεμμένων ρούχων” σε λουόμενους

Βαρκελώνη: Η αστυνομία μοιράζει “συσκευασίες αντικατάστασης κλεμμένων ρούχων” σε λουόμενους
Καρέ από παραλία στη Βαρκελώνη (Φωτογραφία αρχείου) AP

Ένα σορτσάκι, ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου, σαγιονάρες κι ένα εισιτήριο για το μετρό. Μία "ευγενική χορηγία" των Αρχών προς τους λουόμενους που πέφτουν θύματα κλοπής σε παραλίες.

Η αστυνομία της Βαρκελώνης μοίρασε περισσότερες από 100 “συσκευασίες ρούχων για έκτακτες ανάγκες” σε λουόμενους που βγαίνοντας από την θάλασσα διαπιστώνουν ότι τα ρούχα τους έχουν κλαπεί από την παραλία από κλέφτες που μαστίζουν τις ακτές της πόλης.

Οι “συσκευασίες αντικατάστασης κλεμμένων ρούχων” περιλαμβάνουν ένα μακό μπλουζάκι με το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου, ένα σορτσάκι, σαγιονάρες αλλά και ένα εισιτήριο του μετρό, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι λουόμενοι στις παραλίες γυμνιστών της πόλης–τις Σαντ Σεμπαστιάν και Μαρ Μπέλα–στις οποίες δρουν κλέφτες και απ΄όπου θα δυσκολεύονταν οι λουόμενοι να φύγουν χωρίς ούτε το μαγιό τους.

Τις συσκευασίες αυτές μοιράζουν αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας, οι οποίοι από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν–τυπικά στις 27 Μαΐου–μοίρασαν ρούχα σε 174 λουόμενους που έπεσαν θύματα κλοπής.

Το μέτρο αυτό τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2016 και κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των… εφεδρικών ρούχων που διανέμονται.

Η Βαρκελώνη έχει παραλίες μήκους πέντε χιλιομέτρων, εκ των οποίων η δημοφιλέστερη–τόσο για τους λουόμενους όσο και για τους κλέφτες–είναι η Μπαρτσελονέτα. Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα είχαν καταγγελθεί 853 κλοπές ρούχων, περιλαμβανομένων και 17 περιστατικών βίαιων κλοπών.

Από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο τα τελευταία οκτώ χρόνια, μια ομάδα αστυνομικών, κάποιοι με πολιτικά ρούχα, περιπολούν στις 10 παραλίες της πόλης με αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια, “γουρούνες” ή κάνουν πεζή περιπολία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα