Βασιλιάς Κάρολος: Και επίσημα “Βασιλική Σύζυγος” η Καμίλα – Η ευχή της Ελισάβετ και ο νέος της ρόλος

Βασιλιάς Κάρολος: Και επίσημα “Βασιλική Σύζυγος” η Καμίλα – Η ευχή της Ελισάβετ και ο νέος της ρόλος
Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' μαζί με την Καμίλα AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Νέος τίτλος και διαφορετικά καθήκοντα για την άλλοτε "μισητή" Δούκισσα της Κορνουάλης. Τι αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Τον νέο τίτλο της Καμίλα, για τον οποίο είχατε την ευκαιρία να ενημερωθείτε και χθες, Πέμπτη από το NEWS 24/7, γνωστοποίησε ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας, ενημερώνοντας ουσιαστικά το αντίστοιχο πεδίο με το πρόσωπο που αναλαμβάνει τον ρόλο της “Βασιλικής Συζύγου” (Queen Consort).

Αυτός είναι ο τίτλος που θα φέρει πλέον η σύζυγος του νέου βασιλιά Καρόλου Γ’, η οποία κατάφερε να αντιστρέψει την άλλοτε “εχθρική” της εικόνα, αλλά και την απόφαση που είχε παρθεί μετά τον γάμο του ζεύγους ότι θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της Πριγκιπικής Συζύγου, αν ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς.

Η ιστοσελίδα αναφέρει: “Η Αυτή Μεγαλειότης και άλλοτε Δούκισσα της Κορνουάλης υποστηρίζει τον σύζυγό της, πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας, νυν Βασιλιά στην εκτέλεση του έργου και των καθηκόντων του, ενώ θα ασχοληθεί με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζει”, ενώ στη συνέχεια παρατίθενται κάποια στοιχεία από την προσωπική και ακαδημαϊκή της πορεία, καθώς και αυτή εντός του Μπάκιγχαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Με τις “ευλογίες” της Ελισάβετ

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του πλατινένιου ιωβηλαίου, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε εκφράσει την επιθυμία της, η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα, να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας όταν αυτός γίνει βασιλιάς.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή της με αφορμή τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο ανέφερε ότι η επέτειος αυτή της έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί την αφοσίωση και την αγάπη που της δείχνουν οι Βρετανοί. Ήταν μία κίνηση που, αν μη τι άλλο, εδραίωσε τον ρόλο της Καμίλα στην καρδιά της βασιλικής οικογένειας, αντικατοπτρίζοντας τη γενικότερη αποδοχή της στο παλάτι.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα AP

Μετά τη δήλωση της Ελισάβετ, το πριγκιπικό ζεύγος δήλωσε πως “τα λόγια της Αυτής Μεγαλειότητας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν”, αφού “ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα εξέφρασε δημοσίως την άποψή της για ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη μετά τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλας το 2005″, όπως έγραφε καμία βρετανική εφημερίδα εκείνες τις ημέρες.

Το “προσιτό” προφίλ της Καμίλα

Τα τελευταία χρόνια, η -τότε- Δούκισσα της Κορνουάλης, εκτός από το να ανατρέψει την -αρχικά κακή- φήμη της, έχει καταφέρει να ανεβάσει τη δημοτικότητα της και να θεωρείται πια ένα από τα πιο προσιτά και ειλικρινή μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εμφανιζόταν συχνά σε Μέσα Ενημέρωσης, συμμετείχε σε ενημερωτικές εκπομπές, μιλούσε συχνά μέσα της πλατφόρμα της για τη φρίκη της ενδοοικογενειακής βίας, όπως και για τη σημασία του θεάτρου, ενώ, πέρυσι εμφανίστηκε στο One Show για να συζητήσει τη λέσχη βιβλίων της στο Instagram.

Είναι προφανές πως, η Καμίλα είχε προετοιμάσει το έδαφος για να σταθεί στο πλευρό του νέου βασιλιά με ενεργό ρόλο, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις… ευλογίες της Ελισάβετ πριν λάβει τον νέο της τίτλο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα