Βέλγιο: 89χρονη σκότωσε την κολλητή της για να πάρει την περιουσία της

Βέλγιο: 89χρονη σκότωσε την κολλητή της για να πάρει την περιουσία της
Αστυνομία στο Βέλγιο AP

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε την 3η Ιανουαρίου του 2015. Το πτώμα του θύματος, της Σουζάν Τιμπό, ηλικίας 93 ετών, είχε βρεθεί μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της.

Η βελγική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα μια 89χρονη γυναίκα σε κάθειρξη 10 ετών για τη δολοφονία με μαχαίρι της καλύτερης φίλης της, ηλικίας 93 ετών, η οποία την είχε ορίσει κληρονόμο στο μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της.

Η Κλάρα Μάες, ηλικίας 84 ετών την εποχή των τραγικών γεγονότων, το 2015, αρνήθηκε ότι διέπραξε το έγκλημα, κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης, που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα στο δικαστήριο του Αρλόν, στο νότιο τμήμα του Βελγίου.

Σώμα ενόρκων έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, καταδικάζοντάς την σε κάθειρξη 10 ετών, ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

«Η κατάσταση της υγείας της δεν επιτρέπει τη φυλάκισή της σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα», δήλωσε η δικηγόρος της Εμιλί Ρομέν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης λόγω της μεγάλης ηλικίας της κατηγορουμένης, Η ίδια μάλιστα δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει «δεν θυμάμαι» στα ερωτήματα του προέδρου του δικαστηρίου.

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε την 3η Ιανουαρίου του 2015. Το πτώμα του θύματος, της Σουζάν Τιμπό, ηλικίας 93 ετών, είχε βρεθεί μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της, στο Λιμπραμόν, νωρίς το απόγευμα, από ένα ζευγάρι φίλων της.

Η έρευνα κατέδειξε πως νωρίτερα το πρωί την είχε επισκεφθεί η παλιά φίλη της Κλάρα, η οποία κάθε ημέρα της πρότεινε να της φέρει ψωμί ή να της πλύνει τα πιάτα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Η Κλάρα Μάες ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Τιμπό. Αναδείχθηκε στη βασική ύποπτο της δολοφονίας όταν οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι δεν είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του θύματος και η ίδια υπέπεσε σε ανακολουθίες στην κατάθεσή της, ιδίως σχετικά με μια αλλαγή ρούχων την 3η Ιανουαρίου.

Ίχνη DNA του θύματος βρέθηκαν επίσης στο όχημα της Κλάρας Μάες.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, μάρτυρες εξήγησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων επιδεινώθηκαν λόγω του έντονου χαρακτήρα της Κλάρας και της ανάμειξής της στη ζωή της Σουζάν.

Εξοργισμένη, η «Σουζάν είπε στην Κλάρα ότι θα άλλαζε τη διαθήκη», εξήγησε ο Μαρκ Κάουτεν, ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Η Τιμπό, χήρα χωρίς παιδιά, είχε ορίσει την Κλάρα Μάες ως κληρονόμο του 70% της περιουσίας της και μια ξαδέλφη της στο υπόλοιπο 30%. Η κατηγορούμενη είχε λάβει δάνειο σχεδόν 300.000 ευρώ από το θύμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα