Βέλγιο: Ειδικό περίπτερο σε νοσοκομείο για να βλέπουν οι ασθενείς τα κατοικίδιά τους

Βέλγιο: Ειδικό περίπτερο σε νοσοκομείο για να βλέπουν οι ασθενείς τα κατοικίδιά τους
Σκύλος σε κλινική (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Το βέλγικο νοσοκομείο, Sint-Trudo, δημιούργησε ένα ειδικό περίπτερο, στο οποίο οι ασθενείς μπορούν να βλέπουν τα κατοικίδια ζωάκια τους για μια ώρα την εβδομάδα.

Ένα νοσοκομείο στο Βέλγιο κατασκεύασε ειδικό περίπτερο, έτσι ώστε ασθενείς με μακροχρόνια νοσηλεία να μπορούν να βλέπουν τα κατοικίδιά τους. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια πράξη για βελτίωση της ψυχικής υγείας των νοσηλευομένων.

Στα περισσότερα νοσοκομεία του κόσμου απαγορεύεται να βρίσκονται στο χώρο ζώα, για λόγους υγιεινής, με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών. Όμως, οι νοσηλευόμενοι του νοσκομείου Sint-Trudo επιθυμούσαν να δουν τα κατοικίδιά τους κάτι που αρχικά ήταν εφικτό μόνο στο προαύλιο.

Παρόλα αυτά σε συνομιλίες καρκινοπαθών και ψυχολόγων του νοσοκομείου, προέκυψε η ιδέα για την κατασκευή ενός κλειστού χώρου, ξεχωριστού του νοσοκομείου αλλά παράλληλα να συνδέεται και με αυτό. Έτσι, δημιουργήθηκε το περίπτερο επίσκεψης κατοικίδιων που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα, επιτρέποντας στους ασθενείς να βλέπουν τα ζωάκια τους για μία ώρα εβδομαδιαίως.

“Για τους μακροχρόνια νοσηλευόμενους, η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική για την ανάρρωσή τους και η επανασύνδεση με τα κατοικίδια πραγματικά βοηθάει”, δήλωσε η εκπρόσωπος Μίετ Ντρίσεν στο Sint-Trudo στο Σιντ-Τρούντεν του Βελγίου.

Η κατασκευή του χώρου κόστισε 140.000 ευρώ και επιτρέπονται προς το παρόν μόνο γάτες και σκύλοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την ασθενή Γκρέτα Ντόνεϊ, 56 ετών, που αναρρώνει από μόλυνση από λιστέρια, η συνάντηση με τον σκύλο της Ράμπο τής ενίσχυσε το ηθικό.

“Το να βλέπεις τον σκύλο σου από μόνο του δεν σε θεραπεύει, αλλά σου τονώνει το ηθικό”, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι έχει μεγάλη σημασία και για το ζώο. “Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε ένα σκύλο τι συμβαίνει και για ποιο λόγο είσαι μακριά”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα