Βέλγιο: Η τρανς αναπληρώτρια πρωθυπουργός δέχεται επίθεση από την ακροδεξιά

Βέλγιο: Η τρανς αναπληρώτρια πρωθυπουργός δέχεται επίθεση από την ακροδεξιά
Η Πέτρα Ντε Σούτερ, αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου, το πρώτο τρανς άτομο σε αυτό το αξίωμα στην Ευρώπη ap

Η Πέτρα Ντε Σούτερ, πρώτη τρανς αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου, δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς λίγες μέρες μετά το διορισμό της.

Η πρώτη τρανς πολιτικός του Βελγίου που πρόσφατα διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας, δέχθηκε επίθεση από την ακροδεξιά λίγες μόνο ημέρες μετά την ορκωμοσία της.

Η Πέτρα Ντε Σούτερ διορίστηκε επίσημα στο νέο της ρόλο το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην υψηλότερη θέση που κατέχει κάποιο τρανς άτομο στην Ευρώπη.

Το γεγονός αυτό, ενώ επικροτήθηκε από πολλούς που είδαν τα στερεότυπα να σπάνε, δεν τους ικανοποίησε όλους, συμπεριλαμβανομένων κριτικών στο περιφερειακό κοινοβούλιο της πατρίδας της, Φλάνδρας, στο βόρειο Βέλγιο.

Ο Μπαρτ Κλάες του φλαμανδικού κόμματος δημοσίευσε στο Facebook ότι η Ντε Σούτερ «θέλει να καταστρέψει και να αντικαταστήσει όλους τους ακρογωνιαίους λίθους του δυτικού μας πολιτισμού».

Ο Κλάες ισχυρίστηκε επίσης σε ένα tweet ότι η Ντε Σούτερ είναι «η προσωποποίηση του πολιτιστικού μαρξισμού».

Οι παρατηρήσεις του αυτές επικρίθηκαν αμέσως, κυρίως από το κόμμα της Ντε Σούτερ.

Άλλοι βουλευτές εξήγησαν ότι βρήκαν τα σχόλια του Κλάες «εξαιρετικά κατακριτέα», ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκαν την ελευθερία του λόγου.

Ο Κλάες, ωστόσο, δεν υποχώρησε γράφοντας σε δεύτερη ανάρτησή του στο Facebook: «Δεν βλέπω το πρόβλημα. Είπα ότι είναι τρανς… είναι τρανς“.

H Ντε Σούτερ, καθηγήτρια που ειδικεύεται στη γυναικολογία και τη γονιμότητα, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι πέρυσι.

Αφού διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπηρέτησε επίσης ως υπουργός δημόσιας διοίκησης, η Ντε Σούτερ είπε ότι ήταν «περήφανη που στο Βέλγιο και στο μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ, η ταυτότητα φύλου δεν σας καθορίζει ως άτομο και δεν είναι θέμα”.

«Ελπίζω ότι ο διορισμός μου σε αυτά τα αξιώματα μπορεί να πυροδοτήσει τη συζήτηση σε χώρες που δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», έγραψε στο Twitter.

Η Ντε Σούτερ είναι βουλευτής των Πρασίνων και είναι μέλος της νεοσυσταθείσας βελγικής κυβέρνησης συνασπισμού με επικεφαλής τον φιλελεύθερο πρωθυπουργό, Αλεξάντερ ντε Κρόο.

Ο διορισμός της στα τέλη του περασμένου μήνα έληξε μια περίοδο που το Βέλγιο δεν είχε πλήρως λειτουργούσα κυβέρνηση για 16 μήνες, σύμφωνα με την Independent.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα