Βερολίνο: Αστυνομικές επιδρομές σε χώρους που επισκέφτηκε ο Άνις Άμρι

Βερολίνο: Αστυνομικές επιδρομές σε χώρους που επισκέφτηκε ο Άνις Άμρι

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις που φέρεται να επισκέφτηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες σε περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις στο Βερολίνο που συνδέονται με την οργάνωση η οποία διαχειριζόταν το τέμενος που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά τον Δεκέμβριο.

Περίπου 450 αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά διαμερίσματα, στις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών και σε κελιά έξι φυλακών που σχετίζονται με την οργάνωση "Fussilet 33 e.V." από τις 06:00 τοπική ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Έρευνες έγιναν και στο τέμενος στο Βερολίνο που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης και στη συνέχεια οι γερμανικές αρχές το έκλεισαν, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Όπως αναφέρει επίσης στο Twitter η αστυνομία, η οργάνωση απαγορεύτηκε.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν ήδη σε 24 εγκαταστάσεις και συνεχίζονται.

Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών του Βερολίνου δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν περαιτέρω όταν κλήθηκαν από το Reuters.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι ο τυνήσιος Άνις Άμρι, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί ένα τέμενος που διαχειρίζεται η "Fussilet 33 e.V." την ημέρα της επίθεσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνδρας έριξε αυτοκίνητο σε πεζούς στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Νοσταλγοί του Μουσολίνι οι δύο Ιταλοί αστυνομικοί που εκτέλεσαν τον Αμρί

Υπόθεση Αμρί: Ολιγωρίες και παραλείψεις

SHARE:

24Media Network