Βερολίνο: Θέλουμε λύση αλλά πρέπει και η Αθήνα να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση

Βερολίνο: Θέλουμε λύση αλλά πρέπει και η Αθήνα να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση

Τι δήλωσε ο Δ/ντής της Καγκελαρίας για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των τριών Θεσμών

«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και η ελληνική κυβέρνηση από την δική της πλευρά εργάζεται σκληρά για μια τέτοια λύση», δήλωσε ο Διευθυντής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των τριών Θεσμών. Πρόσθεσε δε ότι οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Μετά την ίδια συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Έκχαρτ Ρέμπεργκ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού δήλωσε ότι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι το Eurogroup αύριο θα καταλήξει σε αποτέλεσμα και επισήμανε ότι το εάν θα γίνει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το θέμα της Ελλάδας, θα αποφασιστεί μετά το Eurogroup. Κάλεσε δε την ελληνική κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της ευθύνης της έναντι του λαού της.

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην ίδια Επιτροπή Γιοχάνες Καρς σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει στην ελληνική πλευρά ένας αξιόπιστος εταίρος στην προσπάθεια να κρατηθεί επιτυχώς η χώρα στην Ευρωζώνη. «Αυτόν τον εταίρο δεν τον βλέπουμε αυτή την στιγμή», δήλωσε και τόνισε ότι το θέμα είναι και οι μακροπρόθεσμες λύσεις. Ο κ. Καρς, αναφερόμενος στον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετέφερε δήλωσή του ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, «αλλά δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν».

Η εκπρόσωπος της Αριστεράς (Die Linke) Γκεζίνε Λετς άσκησε κριτική ότι η Γερμανία προσπαθεί να χορηγήσει στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο η ίδια στην κρίση του 2008 δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί. «Το θέμα είναι η προώθηση της οικονομίας», δήλωσε.

Από τους Πράσινους, ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ χαρακτήρισε τις πληροφορίες που έδωσε ο κ. Αλτμάιερ στην Επιτροπή «πολύ περιορισμένες» και κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τους Θεσμούς των δανειστών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ

Βαρουφάκης: Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις των Θεσμών και ειδικά του Γιούνκερ

SHARE:

24Media Network