Βεστερβέλε: Να εφαρμοστεί γρήγορα η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας

Βεστερβέλε: Να εφαρμοστεί γρήγορα η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας

Ο ΥΠΕΞ Γκ. Βεστερβέλε ζήτησε την ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για τα χημικά όπλα της Συρίας

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε σήμερα την ταχεία εφαρμογή της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας για τον έλεγχο και την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

"Η Γερμανία υποστηρίζει τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τον έλεγχο και την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων. Είναι σημαντικό στο εξής να εφαρμοστεί στην πράξη", δήλωσε ο Βεστερβέλε, σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε από το υπουργείο του.

"Για να γίνει αυτό, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως ο Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC) παίζουν έναν ρόλο-κλειδί", πρόσθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του υποστηρίζει τη δράση του OIAC στον οποίο είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική ή οικονομική βοήθεια στη Συρία.

"Θέλουμε τα χημικά όπλα να προγραφούν και να καταστραφούν σε όλο τον κόσμο επειδή έτσι ο κόσμος θα γίνει πιο ασφαλής. Κατά συνέπεια είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τεχνική ή οικονομική συνεισφορά κατά τη διάρκεια της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας", είπε.

SHARE:

24Media Network