Βέτο Τραμπ σε νομοσχέδιο που εμποδίζει τη δυνατότητα κήρυξης πολέμου στο Ιράν

Βέτο Τραμπ σε νομοσχέδιο που εμποδίζει τη δυνατότητα κήρυξης πολέμου στο Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo/Evan Vucci) AP

Βέτο έθεσε ο Τραμπ στο νομοσχέδιο που θα περιόριζε τη δυνατότητα οποιουδήποτε προέδρου να διατάξει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, χωρίς την έγκριση των κοινοβουλευτικών.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – όπως αναμενόταν – πρόβαλε χθες Τετάρτη (06/5) το βέτο του στο σχέδιο νόμου που είχε εγκριθεί κι από τα δύο σώματα του Κογκρέσου και είχε σκοπό να περιοριστεί η δυνατότητα οποιουδήποτε προέδρου να κηρύσσει πόλεμο ή να διατάσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις δίχως την έγκριση των κοινοβουλευτικών, την ώρα που ο ένοικος του Λευκού Οίκου συνεχίζει αυτήν που αποκαλεί «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

«Αυτή είναι μια πολύ προσβλητική απόφαση, που εισηγήθηκαν οι Δημοκρατικοί στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για να κερδίσουν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου διχάζοντας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα», ερίζει ο Τραμπ, κατά την ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του. «Οι λιγοστοί Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν υπέρ» αυτού του νομοσχεδίου «έπαιξαν το παιγνίδι τους», προσθέτει.

Σε μια εξέλιξη που αποτέλεσε πολιτικό χαστούκι για τον ένοικο του Λευκού Οίκου, το κείμενο αυτό εγκρίθηκε κι από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, χάρη εν μέρει στην υποστήριξη μέρους των αιρετών του GOP.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα