Βιετνάμ: Στη φυλακή για 5 χρόνια γιατί παραβίασε την καραντίνα

Βιετνάμ: Στη φυλακή για 5 χρόνια γιατί παραβίασε την καραντίνα
SHUTTERSTOCK

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, γιατί "έσπασε" την καραντίνα και μόλυνε με κορονοϊό τουλάχιστον 8 άτομα.

Δικαστήριο στο Βιετνάμ αποφάνθηκε ποινή φυλάκισης 5 χρόνια σε άνδρα που κατηγορούνταν για παραβίαση των κανόνων της καραντίνας και για μετάδοση του κορονοϊού σε τουλάχιστον οκτώ άτομα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ.

Ο Tung είχε ταξιδέψει από την πόλη Ho Chi Minh στην επαρχία Ca Mau παραβιάζοντας την καραντίνα. "Ο Tung μόλυνε 8 άτομα, ένας εκ των οποίων πέθανε από τον κορονοϊό, μετά από ένα μήνα νοσηλείας", ανέφερε το πρακτορείο.

Το Βιετνάμ είχε σημειώσει καλή πορεία όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, χάρη στις ιχνηλατήσεις, τα μαζικά τεστ, τους αυστηρούς περιορισμούς στα σύνορα και την αυστηρή καραντίνα. Ωστόσο, το νέο κύμα της πανδημίας από τα τέλη Απριλίου, αύξησε τον αριθμό των μολύνσεων.

Το Ca Mau, η νοτιότερη επαρχία του Βιετνάμ, έχει αναφέρει μόνο 191 κρούσματα και δύο θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας, ενώ η πόλη Ho Chi Minh είχε σχεδόν 260.000 θετικά κρούσματα και 10.685 θανάτους.

Η χώρα, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει καταδικάσει άλλα δύο άτομα με φυλάκιση 18 μηνών και 2 ετών αντίστοιχα, για παρόμοιες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βιετνάμ, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network