Σάλος: Βίντεο δείχνει σκυλιά να πέφτουν σε γκρεμό ενώ κυνηγούν ελάφι

Σάλος: Βίντεο δείχνει σκυλιά να πέφτουν σε γκρεμό ενώ κυνηγούν ελάφι
Τα σκυλιά ενώ πέφτουν στο γκρεμό

Την οργισμένη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων, πολιτικών και καλλιτεχνών προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα και στάθηκαν αφορμή να ζητείται πλέον επίσημα η αλλαγή της νομοθεσίας για το κυνήγι.

Σοκάρουν οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου στην Ισπανία, με το βίντεο να έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε στην επαρχία Κασέρες στην Ισπανία, απεικονίζονται περί τα 12 σκυλιά που τρέχουν στην κορυφή ενός γκρεμού κυνηγώντας ένας ελάφι καθ΄υπόδειξη του κυνηγού – ιδιοκτήτη τους. Έχοντας φτάσει στην άκρη του γκρεμού και αποκλείσει το ελάφι, ορισμένα από τα σκυλιά αρχίζουν να πέφτουν από το γκρεμό!

Ο κυνηγός φτάνει ατάραχος και απαθής στο σημείο κρατώντας ένα μαχαίρι για να αποτελειώσει το ελάφι, την ώρα που μια φωνή ακούγεται από απέναντι να του φωνάζει “Κάνε κάτι! Πέφτουν στο γκρεμό!”.

Η Ένωση Ισπανών Κυνηγών, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο, αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι επί τόπου βρέθηκαν κτηνίατροι που παρείχαν φροντίδα στα ζώα. Δεν ανακοίνωσε ωστόσο αν επέζησαν όλα από την πτώση.

Το βίντεο αναπαρήγαγαν χιλιάδες χρήστες των social media στην Ισπανία, μεταξύ των οποίων και προσωπικότητες από όλο το φάσμα του δημόσιου βίου τη χώρας. Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής των “Podemos” Πάμπλο Ιγκλέσιας που έκανε λόγο για “εγληματίες”.

Ωστόσο, το βίντεο σηματοδότησε την απαρχή ενός άτυπου κινήματος που ζητά από την κυβέρνηση και τα κόμματα της χώρας επιτακτική αλλαγής της νομοθεσίας για το κυνήγι.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα