Βίντεο: Κρατούμενοι δραπέτευσαν για να σώσουν τη ζωή φύλακα

Βίντεο: Κρατούμενοι δραπέτευσαν για να σώσουν τη ζωή φύλακα

Δεσμοφύλακας έπαθε έμφραγμα εν ώρα υπηρεσία και οι κρατούμενοι έσπασαν την πόρτα του κελιού τους, για να του σώσουν τη ζωή (Video)

Δεσμοφύλακας έπαθε έμφραγμα εν ώρα υπηρεσίας σε δικαστήριο της κομητείας Parker στο Texas και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση μίας ομάδας κρατουμένων που δραπέτευσαν από το κελί τους, ρισκάροντας κατηγορηθούν για απόπειρα απόδρασης ή ακόμη και να πυροβοληθούν από τους υπόλοιπους φρουρούς.  

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου έξω από το κελί προσωρινής κράτησης του δικαστηρίου στο Weatherford και καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι κρατούμενοι βρίσκονταν κλειδωμένοι μέσα στο κελί όταν ο δεσμοφύλακας απ' έξω έχασε τις αισθήσεις του, με τους κρατούμενους να ρισκάρουν τη ζωή του προκειμένου να τον σώσουν. Συγκεκριμένα, παραβίασαν τον νόμο και έσπασαν την πόρτα του κελιού τους για να βγουν και να καλέσουν σε βοήθεια τους υπόλοιπους φύλακες.

"Απλώς έπεσε στο πλάι" είπε ο τρόφιμος Nick Kelton και πρόσθεσε: "Στην αρχή έμοιαζε σαν να το κάνει στα ψέματα. Θα μπορούσε όμως να είχε πεθάνει επί τόπου. Φοβόμασταν ότι θα έρχονταν οι δεσμοφύλακες με τα όπλα προτεταμένα", συμπλήρωσε.

Ο άτυχος άνδρας δεν είχε σφυγμό και οι τρόφιμοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και να χτυπούν τις πόρτες. Έκαναν τόση φασαρία ώστε οι φύλακες από τις αίθουσες των δικαστηρίων στους επάνω ορόφους κατέβηκαν τρέχοντας στο υπόγειο.  

"Νόμιζαν πως είχε ξεσπάσει καυγάς" δήλωσε ο Floyd Smith. "Πίστεψαν ότι είχαμε καταλάβει το υπόγειο και προσπαθούσαμε να αποδράσουμε", συμπλήρωσε. Οι φύλακες είχαν όπλα και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει πυρ ανά πάσα στιγμή σε βάρος των κρατουμένων. Ο Speegle μπήκε στον χώρο και απομάκρυνε τους κρατούμενους, κλειδώνοντας τους στο κελί χωρίς να έχει αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί, την ώρα που οι υπόλοιποι φρουροί έκαναν ασκήσεις ανάνηψης, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο φρουρό.

(ΠΗΓΗ: wfaa)

SHARE: