Βίντεο ντοκουμέντο: Ο δράστης της Ουτρέχτης κάνει σεξιστικά σχόλια σε δημοσιογράφο

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο δράστης της Ουτρέχτης κάνει σεξιστικά σχόλια σε δημοσιογράφο

Βίντεο δείχνει τον δράστη της Ουτρέχτης να χρησιμοποιεί υβριστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου που τον προσεγγίζει για τις ανάγκες τηλεοπτικού γκάλοπ.

Στη δημοσιότητα έχει βγει από ολλανδικά ΜΜΕ ένα βίντεο – ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται ο 37χρονος Gokman Tanis, τουρκικής καταγωγής που φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο τραμ της ΟυτρέχτηςΟ δράστης, που άνοιξε πυρ κατά του πλήθους σε τραμ το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμα, ήταν γνωστός στις ολλανδικές αρχές και τις είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλά και διάφορα εγκλήματα. 

Η επιθετική, ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά του, φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο από το 2011, όπου μια δημοσιογράφος τον πλησιάζει και του κάνει ερωτήσεις για τις ανάγκες ενός γκάλοπ, ενώ ο ίδιος της κάνει άσχημα σχόλια για το ντύσιμο και την καταγωγή της. Το εν λόγω βίντεο σχολίασε και ο Νίκος Μέτσιος, Έλληνας μόνιμος κάτοικος Ουτρέχτης, που γνώριζε τον φερόμενο ως δράστη, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και σκιαγραφώντας το προφίλ του. Όπως είπε:

“Δεν ήταν καλά. Τον έχουν βγάλει σε μια εκπομπή στο youtube που πήγε μια δημοσιογράφος να του κάνει μια ερώτηση και αυτός άρχισε να της λέει πως είσαι έτσι, να μιλάει για το ντύσιμό της. Μα αν δεν σου αρέσουν τα πράγματα όπως είναι σήκω και φύγε, πήγαινε στην Τουρκία εφόσον δεν σου αρέσουν αυτά που βλέπεις. Εφόσον είπε αυτό το πράγμα, αυτό ήταν το βιντεάκι το 2011 για να λέει στην κοπέλα κοίτα πως είσαι ντυμένη, εννοείται. Και να μην είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι σαφές ότι το παιδί έχει κάποια θέματα ότι δεν ήταν καλά.”

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο 37χρονος μαζί με έναν φίλο του, κάνοντας τα εξής σχόλια:

Ο πισινός σου φαίνεται. Όλοι μπορούν να τον δουν!

-Είσαι μισόγμυνη. Έτσι κυκλοφορείς στο δρόμο;

-Κοίτα πώς κυκλοφορείς. Σαν πόρνη.

 -Αυτοί είναι Δημοκράτες! Είστε Δημοκράτες, έτσι; 

-Το αφεντικό σας είναι Εβραίος; Πληρώνεσαι καλά; Είναι Εβραίος; Εσύ είσαι Εβραία;

-Φυσικά και πιστεύεις στη Δημοκρατία. Κοίτα πώς είσαι κούκλα μου.

-Τι νομίζεις, ότι ακολουθείς τη Σαρία;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα