Βίντεο: Πλιάτσικο και λεηλασίες στην Κόρδοβα

Βίντεο: Πλιάτσικο και λεηλασίες στην Κόρδοβα

Σοβαρά επεισόδια στην πόλη Κόρδοβα στην Αργεντινή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία των αστυνομικών. Τουλάχιστον 1000 καταστήματα λεηλατήθηκαν (Vid+Pic)

Φαινόμενα λεηλασιών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής Κόρδοβα, με αφορμή την απεργία που έκαναν οι αστυνομικοί στην πόλη.

Ο Κυβερνήτης José Manuel de la Sota επέστρεψε εσπευσμένα στη πόλη χτες τα ξημερώματα, από τον Παναμά που βρισκόταν σε ταξίδι, για να επαναλάβει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις.

Στα επεισόδια έχασε τη ζωή του από πυρά πιθανότατα ιδιοκτήτη καταστήματος, ενώ πάνω από 100 άτομα τραυματίστηκαν. Όσοι από τους  λιγοστούς  αστυνομικούς  δεν συμμετείχαν στην απεργία, συνέλαβαν 52 άτομα.

Στην πόλη λεηλατήθηκαν τουλάχιστον 1000 καταστήματα, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν ζωντανά εικόνες από τις λεηλασίες.

Ο José Manuel de la Sota είναι πολιτικός αντίπαλος της  Προέδρου Fernandez και επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη για το χάος στην κυβερνητική πολιτική.

Βίντεο: Πλιάτσικο και λεηλασίες στην Κόρδοβα

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Μπουένος Αϊρες, προκειμένου να σταλούν αστυνομικές ενισχύσεις. Μάλιστα έστειλε και μήνυμα μέσω Twitter στην πρόεδρο.

Από την κυβέρνηση τον διαψεύδουν, απαντώντας ότι στην προεδρία έφτασε μόνο ένα... φαξ και ενώ η κατάσταση στην πόλη ήταν εκτός ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα ικανοποιήθηκε: 2.000 αστυνομικοί με ειδικά οχήματα και εξοπλισμό εστάλησαν στην πόλη.

Ο κυβερνήτης απάντησε με ειρωνικό τρόπο προσωπικά στην πρόεδρο, πάλι μέσω Twitter. "Ευχαριστούμε για την αποστολή 2.000 αστυνομικών. Χθες τους χρειαζόμασταν, σήμερα το πρόβλημα λύθηκε" έγραψε.

(Πηγή: WSJ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Córdoba se calma tras la ola de saqueos que ha dejado 3 muertos

SHARE:

24Media Network