Στιβ Κίντσερ: Η Φρειδερίκη είχε σχέση με αρχηγό της CIA

Στιβ Κίντσερ: Η Φρειδερίκη είχε σχέση με αρχηγό της CIA

Ο πρώην δημοσιογράφος Στιβ Κίντσερ υποστηρίζει σε βιβλίο του ότι η βασίλισσα Φρειδερίκη είχε ερωτική σχέση με τον Άλεν Ντάλες. Διαβάστε το απόσπασμα που δημοσιεύεται στους New York Times

Η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας είχε σχέσεις με τον Αλεν Ντάλες σύμφωνα με βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ.

Ο πρώην δημοσιογράφος New York Times Στιβ Κίντσερ, αναμένεται να κυκλοφορήσει βιβλίο που αποκαλύπτει στενές σχέσεις της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Αλεν Ντάλες. Απόσπασμα του προδημοσιεύεται στους N.Y. Times.

Υπογραμμίζοντας ότι ο Αλεν Ντάλες ήταν "τρομερός γυναικάς" και για τον οποίο η αδελφή του Ελινορ βεβαίωνε ότι "είχε σχέσεις με πάνω από εκατό γυναίκες" ο Κίντσερ γράφει τα εξής για την πρώην βασίλισσα της Ελλάδας:

"Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες, σύμφωνα με πολλές πηγές, ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει στις ΗΠΑ για περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλέα Κωνσταντίνο Β' και ακριβώς τη στιγμή που η επίσκεψη τελείωνε η βασίλισσα ανήγγειλε -χωρίς να δώσει καμία εξήγηση- ότι θα έμενε ακόμη μια εβδομάδα. Ήρθε στην Ουάσιγκτον, συζήτησε "πνευματικά ζητήματα" με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στο Οβάλ γραφείο και κατόπιν επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA.

Έμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Μην παίρνοντας απάντηση μπήκε στο γραφείο. Ήταν άδειο. Άκουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα.

Επιστρέφοντας στην Ελληνική Πρεσβεία η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: "Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο", αναφώνησε ενθουσιασμένη".

Το πλούσιο βιογραφικό του "γόη"

Ο Αλαν Ντάλες, αρχηγός της CIA από το 1953 ως το 1961, ήταν αδελφός του υπουργού Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλες, είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του "60ρη μορφονιού" λόγω των κατακτήσεων του στο γυναικείο φύλο, για τις οποίες φρόντιζε να ενημερώνει σχετικά τη σύζυγό του Κλόβερ, προφορικά αλλά και γραπτώς, όπως αναφέρει το "Βήμα".

Θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ήταν μάλιστα αυτός που οργάνωσε και διηύθυνε ανατροπές δημοκρατικών καθεστώτων στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική και ήταν ο εμπνευστής της επίθεσης και απόβασης των οπαδών του δικτάτορα Μπατίστα στην Κούβα για ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

Το απόσπασμα στους NY Times

SHARE:

24Media Network