Βολιβία: Από τη φυλακή στο νοσοκομείο η πρώην πρόεδρος Ανιές

Βολιβία: Από τη φυλακή στο νοσοκομείο η πρώην πρόεδρος Ανιές
Σύλληψη της Τζανίνε Άνιες AP

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τις φυλακές όπου κρατείτο η πρώην πρόεδρος Τζανίνε Ανιές, καθώς παρουσίασε υπέρταση.

Η συντηρητική πρώην γερουσιάστρια και κατόπιν μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες διακομίστηκε την Τετάρτη από τη φυλακή όπου κρατείτο τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο, ενημέρωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας των Άνδεων.

Η Καρίνα Φιγκερόα, η διευθύντρια της φυλακής γυναικών της Λα Πας, διευκρίνισε ότι η κυρία Άνιες, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος της για υπόθαλψη πραξικοπήματος, παρουσίασε υπέρταση.

«Ασθενεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί θα μας κρατούν ενήμερους για την κατάστασή της», ανέφερε η κυρία Φιγκερόα στο Radio Éxito. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμπτώματα ή τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας της 53χρονης πολιτικού.

Η Τζανίνε Άνιες και αρκετοί υπουργοί της μεταβατικής κυβέρνησής της συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της έρευνας των δικαστικών αρχών για το πραξικόπημα που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες το 2019. Η κυρία Άνιες αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και καταγγέλλει με τη σειρά της ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα