Βολιβία: Η εκλογική επιτροπή ακύρωσε την υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες

Βολιβία: Η εκλογική επιτροπή ακύρωσε την υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, παρευρίσκεται σε συνάντηση με μέλη του πολιτικού κόμματός του AP

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, δεν εκπληρώνει μία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητά του. Το τελευταίο διάστημα κατέφυγε στην Αργεντινή, που του πρόσφερε πολιτικό άσυλο.

Η εκλογική επιτροπή της Βολιβίας, το ανώτατο εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ακυρώσει την υποψηφιότητα του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Έβο Μοράλες για μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 3ης Μαΐου.

Ανακοίνωση του TSE αναφέρει ότι ο Μοράλες, εξόριστος στην Αργεντινή, δεν εκπληρώνει μια από τις προϋποθέσεις για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητά του, συγκεκριμένα να είναι «μόνιμος κάτοικος» της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος ήταν υποψήφιος του κόμματός του, του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), για μια έδρα στην άνω Βουλή.

Ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που εξελέγη πρόεδρος της χώρας. εγκατέλειψε τη Βολιβία για το Μεξικό μετά την παραίτησή του τον Νοέμβριο, έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων της συντηρητικής αντιπολίτευσης και βίαιων επεισοδίων και υπό την πίεση των ένοπλων δυνάμεων, έπειτα από τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο. Κατόπιν κατέφυγε στην Αργεντινή, που του προσέφερε πολιτικό άσυλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version