Volkswagen: Η επένδυση στην Τουρκία ακυρώθηκε για πολιτικούς λόγους

Volkswagen: Η επένδυση στην Τουρκία ακυρώθηκε για πολιτικούς λόγους
Αυτοκίνητα της Volkswagen AP

Το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία "τρόμαξε" τους μετόχους της Volksewagen και τελικά η επένδυση της εταιρίας στη χώρα ακυρώθηκε.

To είχαμε φανταστεί, το είχαμε εικάσει, πλέον η επιβεβαίωση υπάρχει και από τα πιο επίσημα χείλη. Ο O CEO της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις τόνισε ότι η επένδυση της γερμανικής αυτοβιομηχανίας στην Τουρκία ματαιώθηκε για πολιτικούς λόγους.

“Το πολιτικό κλίμα στη χώρα ανησυχούσε τους μετόχους. Ετσι πήραμε την απόφαση τελικά να μην προχωρήσουμε” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντις στην τουρκική έκδοση του Euronews.

Ο ίδιος μάλιστα έδειξε να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση: “Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε εργοστάσιο στην Τουρκία και συμβάλλουμε στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών της χώρας. Η άποψή μου είναι διαφορετική από αυτή της γερμανικής κυβέρνησης” υπογράμμισε.

Η ακύρωση της επένδυσης,ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020. Τότε αποδόθηκε στη μειωμένη ζήτηση για αυτοκίνητα λόγω της πανδημίας. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι παραπάνω.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα