Βόρεια Κορέα: Η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση με παρουσίαση νέου πυραύλου

Βόρεια Κορέα: Η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση με παρουσίαση νέου πυραύλου
Στρατιωτική παρέλαση στην Βόρεια Κορέα, 2018 ap

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της για την επέτειο του κόμματος, όπως αποδεικνύεται από δορυφορικές φωτογραφίες. Αναμένεται η πιθανή παρουσίαση του πιο εξελιγμένου πυρηνικού - πυραυλικού εξοπλισμού στον πλανήτη.

Οι ισχυρισμοί ότι η Βόρεια Κορέα θα παρουσιάσει τα τελευταία όπλα της σε μια τεράστια παρέλαση αυτό το Σαββατοκύριακο , μάλλον επιβεβαιώνονται από δορυφορικές εικόνες.

Οι εικόνες αυτές δείχνουν ότι η επίδειξη δύναμης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας θα περιλαμβάνει χιλιάδες στρατεύματα και υλικό πυραύλων που θα παρελαύνουν πριν από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, για να σηματοδοτήσουν την 75η επέτειο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Στρατιωτική παρέλαση στην Βόρεια Κορέα, 2018 ap


Η εκδήλωση, η οποία θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον αναφορικά με τα σημάδια βελτίωσης των πυρηνικών και πυραυλικών δυνατοτήτων του καθεστώτος, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με ιστότοπο που παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα, πρόσφατες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η παρέλαση θα περιλαμβάνει χιλιάδες στρατεύματα να παρελαύνουν σε “βήμα χήνας”, ένα ειδικό βήμα πορείας που πραγματοποιείται σε επίσημες στρατιωτικές παρελάσεις και καθιστά το θέαμα επιβλητικό.

Στρατιωτική παρέλαση στην Βόρεια Κορέα ap


Θα ακολουθηθούν από άρματα μάχης (τανκς) και θωρακισμένα οχήματα, αλλά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην κορύφωση του θεάματος, με το οποίο ο Κιμ θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ουάσινγκτον, αποκαλύπτοντας νέους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χτυπήσουν την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Ο Χάρι Καζιανής, ανώτερος διευθυντής Κορεατικών Σπουδών σε think tank που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η παρέλαση του Σαββάτου θα ήταν η ευκαιρία του Κιμ να επιδείξει “μερικά από τα πιο ισχυρά όπλα του κόσμου που κάποτε προορίζονταν για υπερδυνάμεις, ακόμη και υπό τεράστιες διεθνείς κυρώσεις”.

Οι πυρηνικές συνομιλίες μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ οδήγησαν σε αδιέξοδο από τη σύνοδο κορυφής τους στο Ανόι του 2019 που έληξε χωρίς συμφωνία.

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι τυχόν σημάδια ότι το καθεστώς έχει τελειοποιήσει την τεχνολογία πυραύλων στερεών καυσίμων θα προκαλούσε ανησυχία στην Ουάσινγκτον, καθώς δεν χρειάζεται να ανεφοδιαστούν και έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να καταστραφούν.

Στρατιωτική παρέλαση στην Βόρεια Κορέα ap

Η επέτειος έρχεται σε μια εποχή αβεβαιότητας για τη Βόρεια Κορέα και τον ηγέτη της.

Ο Κιμ, του οποίου η υγεία αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού και φημολογίας νωρίτερα αυτό το έτος, έπρεπε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού – αν και η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα – φυσικές καταστροφές και οικονομία που πλήττεται από κυρώσεις και απότομη πτώση στο εμπόριο με την Κίνα.

“Ο λαός του Κιμ είναι εξαντλημένος και η οικονομία του είναι σε μπελάδες… οπότε θα ήθελε να κινητοποιήσει τον λαό του και να τονίσει μια αυτοδύναμη πολιτική για να εξαλείψει τα παράπονά τους και να ενισχύσει την πίστη τους. Για να το κάνει, θα χρειαζόταν νέα όπλα, ισχυρά όπλα που θα έστελναν ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο Nam Sung-wook, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τον Guardian.

Στρατιωτική παρέλαση στην Βόρεια Κορέα ap

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα