Βόρεια Μακεδονία: Η πρώτη βαλκανική χώρα προς νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση

Βόρεια Μακεδονία: Η πρώτη βαλκανική χώρα προς νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση
shutterstock

"Η κυβέρνηση έχει ως παράδειγμα το Άμστερνταμ" δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ αναφορικά με την νομιμοποίηση ψυχαγωγικής μαριχουάνας στην Βόρεια Μακεδονία, ενώ η κυβέρνησή του προσβλέπει οικονομικά και τουριστικά οφέλη.

Η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να γίνει η πρώτη βαλκανική χώρα που θα επιτρέψει την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή το έχει ως παράδειγμα το Άμστερνταμ.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας σε καφετέριες και χώρους φιλοξενίας στην πρωτεύουσα, τα Σκόπια και σε άλλα τουριστικά σημεία, όπως η παραλίμνια πόλη της Οχρίδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Η ιδέα είναι να επιτρέπεται η κατανάλωση μαριχουάνας σε καφετέριες, τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε νέες, και σε τουριστικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Σκοπίων, εάν σέβονται ορισμένα πρότυπα αερισμού, απόδειξη προέλευσης της μαριχουάνας και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Ζάεφ στην Deutsche Welle. .

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το balkaninsight ότι η κυβέρνηση προβλέπει αυστηρή ρύθμιση σε αυτόν τον τομέα, λαμβάνοντας ως παράδειγμα το Άμστερνταμ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό ήταν μέρος του προγραμματισμένου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης που αποσκοπούσε στην τόνωση της οικονομίας, η οποία επλήγη σοβαρά από την κρίση υγείας του κορονοϊού.

Ο Ζάεφ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει υποσχεθεί δημόσια συζήτηση για αυτό το ζήτημα, προειδοποίησε ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση και επιμένει ότι εάν η πλειοψηφία στη χώρα λέει όχι στην ιδέα, είναι έτοιμος να υποχωρήσει.

Η Βόρεια Μακεδονία επέτρεψε την πώληση μαριχουάνας φαρμακευτικής χρήσης στα φαρμακεία από το 2016, όταν η κυβέρνηση της δεξιάς VMRO DPMNE ήταν στην εξουσία.

Έκτοτε, οι νόμιμοι παραγωγοί μαριχουάνας άρχισαν να εργάζονται, ωστόσο, η χώρα δεν έχει αποποινικοποιήσει πλήρως τη χρήση κάνναβης.

«Ένας ποιοτικός κανονισμός σε αυτόν τον τομέα μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στη χώρα, όπως η ρύθμιση του εμπορίου μαριχουάνας, ο περιορισμός της εγκληματικότητας και φυσικά τα οικονομικά οφέλη, κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας», δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης, Μάριτς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα