Βόρεια Μακεδονία: Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν θέλουν εκλογές και ζητούν σταθερότητα από τον Ζάεφ

Βόρεια Μακεδονία: Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν θέλουν εκλογές και ζητούν σταθερότητα από τον Ζάεφ
Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια του Ενεργειακό Φόρουμ στα Σκόπια 2021 Boris Grdanoski/AP Photo

Δεν συμφωνούν με τη γραμμή Ζάεφ οι κυβερνητικοί του εταίροι οι οποίοι ζητούν σταθερότητα και συνέχεια του κυβερνητικού έργου.

Η παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ τόσο από την Πρωθυπουργία όσο και από την προεδρία του (κυβερνώντος) σοσιαλδημοκρατικού κόμματος προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους κυβερνητικούς εταίρους του ηγέτη της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος και βασικού κυβερνητικού εταίρου DUI, Αλί Αχμέτι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζάεφ και του τόνισε ότι σ’ αυτή τη φάση η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και όχι αλλαγές.

Εκπρόσωπος του κόμματος Besa από την πλευρά του υπογράμμισε, στο ίδιο μήκος κύματος, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία (62 βουλευτές στους 120) πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Κανένας από τους κυβερνητικούς εταίρους του Ζάεφ δεν δήλωσε υπέρ της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας πρόωρων εκλογών, οπότε η μόνη λύση που απομένει, εφόσον ο Ζάεφ επιμείνει στην παραίτηση είναι να βρεθεί νέο πρόσωπο για Πρωθυπουργός.

Η κρίση προέκυψε μετά τη σαρωτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις δημοτικές εκλογές από το εθνικιστικό VMRO που κατάφερε να πάρει 42 δήμους έναντι μόλις 16 των σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα