Βόρεια Θάλασσα: Νεκρός ο πιλότος του αμερικανικού F-15 που συνετρίβη

Μαχητικό αεροσκάφος F-15 - Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Ben Margot)
Μαχητικό αεροσκάφος F-15 - Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Ben Margot) AP

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15 συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στη Βόρεια Θάλασσα. Ο πιλότος, που ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων, εντοπίστηκε νεκρός.

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του αμερικανικού μαχητικού F-15 που συνετρίβη σήμερα το πρωί της Δευτέρας (15/06) στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια μιας «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια τραγική απώλεια της κοινότητας της 48ης Πτέρυγας Μάχης και εκφράζουμε βαθύτατα συλληπητήρια στην οικογένεια του πιλότου και και στην 493 Μοίρα Μαχητικών», ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ο αξιωματικός της μοίρας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 9:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Το μαχητικό, ένα F-15C Eagle, της 48ης Πτέρυγας Μαχητικών, βρισκόταν στη βρετανική βάση στο Λέικνχελθ στο Σάφολκ στην ανατολική Αγγλία, τη μεγαλύτερη βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βρετανία.

Η άτρακτος του αεροσκάφους εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/06), ενώ ο πιλότος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων του μαχητικού, αναζητείτο από τη βρετανική ακτοφυλακή, μέχρι που εντοπίστηκε νεκρός.

Τον Οκτώβριο του 2015, ένα F-18 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδια αεροπορική βάση συνετρίβη σε μια κοντινή αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου. Ένα χρόνο νωρίτερα, ένα F-15 είχε συντριβεί σε ένα αγρό στην ανατολική Αγγλία, χωρίς θύματα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network