Βραζιλία: Λογοκρισία στον Τύπο για χάρη του γιου του Μπολσονάρο

Βραζιλία: Λογοκρισία στον Τύπο για χάρη του γιου του Μπολσονάρο
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου AP

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της Βραζιλίας καταγγέλλουν φαινόμενα λογοκρισίας του Τύπου για να μην γίνει γνωστή έρευνα για το γιο του Ζάιχ Μπολσονάρο.

Δημοσιογραφικές ενώσεις της Βραζιλίας επέκριναν το Σάββατο την απόφαση δικαστή να απαγορεύσει, επικαλούμενη το απόρρητο της έρευνας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo να μεταδώσει έγγραφα που αφορούν την έρευνα για διαφθορά η οποία διενεργείται σε βάρος του Φλάβιου Μπολσονάρο, πρεσβύτερου γιου του ακροδεξιού προέδρου της χώρας.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βράδυ της Παρασκευής, η δικαστής Κριστίνα Φεϊζό, πρόεδρος πρωτοδικείου στο Ρίο ντε Ζανέιρο, απαγόρευσε στο Globo, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, να μεταδώσει ή να δημοσιεύσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έγγραφα που συνδέονται με την έρευνα σε βάρος του γιου του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

«Φαίνεται πως η λογοκρισία του Τύπου επιστρέφει σε τούτη τη χώρα, όπως κατά τη διάρκεια της περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας» (1964-1985), σχολίασε δηκτικά ο Πάουλου Ζερόνιμου, πρόεδρος της Ένωσης του Τύπου της Βραζιλίας (ABP).

«Η απόφαση αυτή περιπλέκει τη δημοσιογραφική κάλυψη των σοβαρών κατηγοριών σε βάρος του γερουσιαστή και εμποδίζει την κοινωνία να αξιολογήσει τη δουλειά των αρχών στην έρευνα για τα γεγονότα», προειδοποίησε από την πλευρά της η Ένωση Ερευνητικής Δημοσιογραφίας της Βραζιλίας (ABRAJI).

Ο Φλάβιου Μπολσονάρο, 39 χρονών, αντιμετωπίζει έρευνα για υπόθεση διαφθοράς την περίοδο που ήταν τοπικός βουλευτής στην πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Μόλις κέρδισα μια απόφαση που εμποδίζει το #globolixo (σ.σ. συνδυασμός του τίτλου του τηλεοπτικού δικτύου και της λέξης που σημαίνει το περίττωμα στα πορτογαλικά) να δημοσιεύσει οποιοδήποτε έγγραφο για την υπόθεσή μου λόγω του απορρήτου της έρευνας. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και τα έχω εξηγήσει όλα, όμως οι ιστορίες που εφευρίσκει μέρος του Τύπου για να αμαυρώσει την εικόνα μου και αυτή του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο είναι εγκληματικές ενέργειες», ήταν η αντίδραση του γερουσιαστή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα