Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο διόρισε πάστορα Υπουργό παιδείας

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο διόρισε πάστορα Υπουργό παιδείας
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου AP

Ο τέταρτος κατά σειρά υπουργός παιδείας στην κυβέρνηση του Ζάιχ Μπολσονάρο είναι πάστορας και πρώην υπολοχαγός του στρατού.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο διόρισε την Παρασκευή τον ευαγγελικό πάστορα Μίλτον Χιμπέιρου νέο υπουργό Παιδείας της Βραζιλίας, τον τέταρτο που διορίζεται στον θώκο αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ηγέτης της βραζιλιάνικης άκρας δεξιάς.

Ο 62χρονος Χιμπέιρου, ο διορισμός του οποίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, είναι πάστορας της πρεσβυτεριανής εκκλησίας του Σάντους, στην πολιτεία Σαν Πάουλο. Θα αντικαταστήσει τον Κάρλους Αλμπέρτου Ντεκοτέλι, ο οποίος παραιτήθηκε την 1η Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά τον διορισμό του, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του, διότι είχε πει ψέματα για τους πανεπιστημιακούς τίτλους του.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο ανακοίνωσε το διορισμό του Χιμπέιρου μέσω Facebook, με λεπτομέρειες για τα πτυχία του: έχει πτυχία παιδαγωγικής, συνταγματικού δικαίου και θεολογίας, ανέφερε. Πέραν του ότι ο Χιμπέιρου λειτουργεί σε ευαγγελική εκκλησία στην πολιτεία Σαν Πάουλο, είχε βαθμό υπολοχαγού στις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας, σύνηθες προσόν των υπουργών που επιλέγει ο Μπολσονάρου, ο οποίος έχει πλαισιώσει την κυβέρνησή του με απόστρατους και ακόμη και εν ενεργεία αξιωματικούς του στρατού.

Στην πραγματικότητα ο Χιμπέιρου θα είναι ο αντικαταστάτης του Άμπραχαμ Βάιντραουμπ, ο οποίος παραιτήθηκε τη 18η Ιουνίου, αφού προκάλεσε σκάνδαλο με τα ρατσιστικά σχόλιά του για την Κίνα — το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βραζιλίας — και με τη δήλωσή του ότι αν ήταν στο χέρι του θα έστελνε τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου στη φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα