Βραζιλία: Συγκλονιστικές εικόνες πεινασμένων που αναζητούν τροφή σε απομεινάρια ζώων

Βραζιλία: Συγκλονιστικές εικόνες πεινασμένων που αναζητούν τροφή σε απομεινάρια ζώων
AP PHOTO/SILVIA IZQUIERDO

Η πείνα για κομμάτια του πληθυσμού της Βραζιλίας αποτελεί καθημερινότητα και οδηγεί σε εικόνες που θυμίζουν άλλες χώρες.

Κρίση πείνας στη Βραζιλία εν έτει 2021; Και όμως, ισχύει...

Σαν να μην έφτανε στη χώρα του καφέ η πολύ μεγάλη κρίση που δημιουργεί σε όλα τα επίπεδα η αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας (έχουν πεθάνει 600.000 άτομα), πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

ADVERTISING

Οι φωτογραφίες που δείχνει άπορους Βραζιλιάνους να ψάχνουν σε φορτηγό απομεινάρια από κουφάρια ζώων (μετά τη διαδικασία της σφαγής τους) είναι συγκλονιστικές και κάνουν το γύρου του κόσμου. Ανθρωποι αναζητούν κόκκαλα για να μαγειρέψουν.

Ο οδηγός του φορτηγού ζει καθημερινά αυτή τη δυστοπία: "Είναι κάποιες ημέρες που θέλω να βάλω τα κλάμματα μ' αυτά που βλέπω. Τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι ζητούσαν κόκκαλα για το σκύλο τους. Τώρα τα θέλουν για τους ίδιους!"τονίζει χαρακτηριστικά.

Μία 51 εργαζόμενη εξομολογείται τα εξής: "Εχει περάσει πολύ καιρός από τότερ που είδα λίγο κρέας. Είμαι ευγνώμωνν ακόμα και γι' αυτό. Εχω να ταίσω 5 παιδιά και 12 εγγόνια".

Το κοκτέιλ που διαμορφώνεται σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, και μεγαλύτερη της λατινικής Αμερικής είναι πλέον εκρηκτικό. Μαζικοί θάνατοι από την πανδημία, πείνα και οργή για τον πρόεδρο, Ζάιρ Μπολσονάρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network